Външни публикации

Вдъхновение и планиране на нова баня

Професионалният подход при реализацията на проект за нова баня е задължителен. Тук не става дума само за търсенето на съвет от професионалисти, но за разрешение за промяна и за регулации при реализацията на идеята; за възможностите, които имате като бюджет; за инсталацията на щадящи природата осветление, ВиК части и обзавеждане.

Преди планирането на новата баня, трябва да дойде вдъхновението за нея. Вдъхновението обаче има и следващ етап, той се свързва с избора за обзавеждане. Така че има няколко ключови моменти. Първо се вдъхновявате да направите нова баня. След това идва планирането. То трябва да включва детайлно скициране на помещението и идеите, които имате. Това ще ви помогне да избегнете скъпоструващи грешки при реализацията.

Следва да определите някои първоначални идеи, които са дошли с вдъхновението ви. Това което ще скицирате трябва да отразява вашите идеи, а не на майсторите, които ще реализират банята. Хубаво е да имате усещане за стил, за да може да избегнете спорове с дизайнери и строители на следващ етап. Така или иначе след скицирането и определянето на бюджета идва срещата със строителната фирма, която ще изпълни ремонта. Трябва да сте внимателни и да търсите опитни майстори, които ще свършат това, което ще им зададете.

Идва времето и за втория етап на вдъхновение. Той вече се базира на избора на детайлите, които ще оформят цялостния стил в банята. Пазаруването преди самото изпълнение и ремонт също е много важно. Така например трябва да имате идея какъв тип умивалник ще имате в банята; ще сложите ли душ кабина, ако да, каква ще бъде тя; има ли място за вана; имате ли възможност за пестящи вода смесители за баня и т.н.

Затова трябва да започнете да разглеждате онлайн снимки на най-различни решения за обзавеждане в банята, някои от които включват уреди и продукти за баня, които вече сте харесали. Можете да четете онлайн блог за обзавеждане на баня, за да разберете новите тенденции, за да видите как мислят дизайнери и експерти. В общи линии възможностите за вдъхновение са неограничени, а тези за планиране са строго определени.

Източник: МАГАЗИН – ВСИЧКО ЗА БАНЯТА

Back to top button