Хасково

Община Хасково загуби делото срещу ВиК за парите за бутилирана вода и на втора инстанция

Хасковският окръжен съд потвърди решението на районния съд от юли с което се отхвърля искът на община Хасково срещу ВиК.

Той е за възстановяване на разходи за бутилирана вода на училища и детски градини заради забраната на водата в областния град за пиене и готвене, поради наднормените стойности на уран. Haskovo.info припомня, че водата в Хасково беше забранена през 2017 г., а делото беше заведено в изпълнение на решение на общинския съвет.

Искът е частичен – 14 623 лв. от обща сума в размер на 144 029 лв. От общината твърдят, че ВиК не е изпълнило задължението си по Наредба №9 да доставя на потребителите вода с питейни качества, съгласно действащото законодателство. По тази причина се иска да бъдат възстановени на общината парични средства за закупуването на бутилирана вода.

Липсва един от елементите на фактическия състав на неоснователното обогатяване, а именно обогатяване на ответника за сметка на ищеца, което обосновава извод за неоснователност на предявения иск. Като е достигнал до същия правен извод макар и по други съображения, районният съд е постановил законосъобразен съдебен акт, който следва да се потвърди, се казва в решението на окръжните магистрати.

Общината ще трябва да плати на ВиК направените съдебни разноски в размер на 1 100 лв.

Решението може да бъде обжалвано пред ВКС в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
повръща ми се от пеееееевците
повръща ми се от пеееееевците
29.10.2019 10:10 10:10

ами сега разходите за това безумно дело да ги плати оня „умен“ съветник който даде акъл на стареца да води подобни дела. ако на онова врещящото очилато същество не можете да му намерите законни доходи , то му вземете заплатата на съветник защото нали пак се навря в съвета без работа да взима по 1000 лева. Защото по – тъпа идея от тази няма в световната история. Но за съжаление сметката ще я платим ние, а не оня заради когото отказаха трима души от листата за да го наврат пак в съвета.

Да, ама не
Да, ама не
29.10.2019 11:42 11:42

Аз и моите приятели гласувахме за него с преференция за да ви разваля престъпните схеми в Съвета, на тебе и на другите толупи в него.Други въпроси? Доходите му са много по-законни от твоите, нали имате властта-проверете ги. А делото го загуби вашата некадърна общинска аьминистрация, защото и тя и дядо Добри вие си ги избрахте. Нещо друго да те интересува?

Back to top button