Хасково

Община Хасково избра изпълнители за Общия устройствен план и парка зад ДНА

Община Хасково вече избра фирми-изпълнителки по обществените поръчки за Общия устройствен план и изграждането на парка зад ДНА.

И двете обществени поръчки бяха обжалвани пред Комисията за защита на конкуренцията. След решение на Върховния административен съд общината получи зелена светлина да продължи поръчката за Общия устройствен план.

Haskovo.info припомня, че след последното отхвърляне на явили се кандидати за поръчката, от общината приложиха процедура на договаряне без предварително обявление. Покана за участие беше изпратена до „Урбика“ – София и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ – София. Тук за изпълнител е определен „Планконсулт Хасково“, който е класиран на първо място от комисията.

По жалба на Камарата на архитектите в България КЗК отмени като незаконосъобразно решението на община Хасково за откриване на обществената поръчка за парка зад ДНА. От общината обжалват решението в съда и вече избраха изпълнител на поръчката. Тук 4 фирми бяха подали документи, като за изпълнител е избран ДЗЗД „Еко мар груп“ – Хасково, представлявано от Величко Минев.

Изборът на изпълнител също може да се обжалва пред КЗК. Временно изпълняващият длъжността кмет Велин Балкански заяви пред Haskovo.info, че още няма сключени договори между общината и фирмите.

След решение на ВАС: общината продължава поръчката за Общия устройствен план на Хасково

КЗК спря обществената поръчка за парка зад ДНА в Хасково

7 коментара

  1. естествено, че на другаря минев фирмата, има си хас да е някоя не приближена до властта, ама ха.

  2. Вълкът козината си мени, нрава не. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button