Външни публикации

Обновете кухнята си без да се налага да фалирате

Казват, че кухнята е сърцето на дома, но кулинарното ви пространство вероятно е било някога и в по-добра форма.

Независимо дали кухненските ви елуреди са толкова стари, че на практика са антики или просто ви се струва, че не харесвате дизайнерския избор на предишния собственик, ясно е, че нямате търпение да преобразите кухнята си. В крайна сметка точно елуредите са сред най-желаните промени в дома. Единственият проблем, че са и сред най-скъпите. Може в един момент да се наложи да потърсите онлайн кредит без лихва, за да довършите започнатото.

Но за щастие не е нужно да фалирате, за да обновите кухнята си. Можете да направите някои минимални промени, които ще създадат впечатление за цялостен ремонт.

1. Сменете столовете си

Ако имате кухненски остров или бар-плот, подмяната на местата за сядане е лесен начин за преобразуване на пространството и такова, което не изисква наемането на екип от строители. Смяната на столовете на вашия остров с нови табуретки или столове ще направи обстановката да изглежда актуална – и тъй като вероятно ще ви трябват четири до пет стола, това не е скъпа инвестиция.

2. Преместете изцяло мястото си за сядане.

Онази маса, която е била пред прозореца на вашата кухня през последното десетилетие я преместете в центъра на стаята или я поставете в ъгъла за моментална промяна на вашето пространство. Само разместването на нещата, включително вашата зона за сядане, може да промени усещането за новост в стаята

3. Пребоядисайте вратите на вашите шкафове

Тъй като свалянето и подмяната на кухненските ви шкафове е безспорно голямо и скъпо начинание, има други лесни начини да промените усещането на цялото пространство, без да го превръщате в строителна площадка в продължение на седмици. Ако искате да промените външния вид на вашата кухня, но искате и да избегнете ремонта, чудесен начин да направите това е или като смените вратите на шкафовете си, или просто да ги пребоядисате

4. Сменете дръжките на вратичките

С малка инвестиция на пари и време можете да направите кухнята си чисто нова стая, като подмените дръжките на шкафовете. Така можете да промените вида на кухнята си от по-стара в стая с модерно излъчване.

5. Сменете смесителя на мивката

Кутия с инструменти и ходене до местния магазин са единствените неща, които трябва да направите, за да промените напълно кухнята си. Подмяната на вашия кухненски кран може да доведе в кухнята ви модерните решения. Тази лесна инсталация ще промени не само настроението на вашата кухня, но и ще добави доста функционалност.

6. Добавете малко свежа боя по стените

Най-бързият начин да направите вашата кухня да изглежда като чисто нова стая за нула време е да използвате малко боя. Можете напълно да промените настроението и тона на вашата кухня за съвсем малка сума. Изборът на по-светли цветове може да накара една малка кухня да изглежда по-голяма, а добавянето в някои уникални дизайнерски щрихи – ивици или стена от дъска например – може да добави визуална привлекателност, без да заема ценно място от плота или стената.

7. Добавете малко осветление под шкафа

Да направите кухнята си по-ярка и функционална е лесно с едно просто допълнение: осветление под шкафа! Така ще ви е значително по-лесно и приятно приготвяне на храната.

8. Добавете чекмеджета към шкафовете си.

Просто прибирането на вещи, които в противен случай биха затрупали плотовете ви, може напълно да се преобрази вашата кухня за нула време. Лесно е да направите кухнята си по-
комбинирана и по-функционална. Сложете в шкафовете си чекмеджета.

Back to top button