Любопитно

Ивет Иванова и Илида Илиева са сред стипендиантите на „България танцува“

Хасковлийката Ивет Иванова и димитровградчанката Илида Илиева получиха държавни стипендии от образователното и културното министерство на тридневния национален конкурс „България танцува“ в Димитровград.

На най-добрите солисти на фестивала във възрастовата група 8 – 12 клас бяха раздадени 9 стипендии. Ивет, която се състезава за италианския „Арте Данза Новара“ на Барбара Гатто, стана първа в съвременните танци в изключително голяма конкуренция. Силно се представи и Илида от „Галаксико“.

Стипендиите, награди и специални призове бяха раздадени на церемонията по откриването на конкурса, в който участват близо 2 000 танцьори от 49 клуба. Голямата награда Купата на кмета на Димитровград ще бъде връчена на най-добрия колектив в неделя.

Председател на журито е доц. д-р Диляна Никифорова, прима-балерина на Софийска опера и балет. Членове са доц. д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, съдия от Международна танцова организация IDO.

Фестивал

Сред официалните гости на откриването бяха Емануела Стоилова от МОН и началникът на РУО – Хасково Христина Боева. Бащата на „България танцува“ Тихомир Митев поздрави всички хореографи и танцьори и благодари на община Димитровград за подкрепата в организацията на конкурса.

Португалската балерина Патриция Суарес поздрави всички с красив танц.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button