Хасково

Настаняват 7 бездомници в банята в „Република“

За поредна година бездомниците в община Хасково ще нощуват в обществената къпалня на улица „Единство“ в хасковския квартал „Република“.

Предложението на кмета Станислав Дечев ще бъде гласувано на ноемврийската сесия на общинския съвет. То се прави във връзка с предстоящите зимни месеци и влошаването на времето, както и нуждата за пренощуване на закрито на бездомниците.

Вторият етаж на банята е със самостоятелен вход, санитарен възел и коридор към него, което го прави достъпен и лесно охраняем. Бездомниците няма да пребивават постоянно. Помещенията ще са достъпни от 18 до 9 часа. Стаите ще бъдат осигурени с минимум условия за временно пребиваване – 2 легла. При недостиг на легла ще бъдат осигурени допълнително. Отоплението е предвидено да бъде с наличните климатици.

Към момента по информация на Дирекция „Социално подпомагане“ – Хасково регистрираните бездомни лица са 7. Услугата ще се предоставя от 1 декември до 31 март. Средствата ще бъдат за сметка на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
читател
читател
23.11.2019 13:12 13:12

Това го знаем, всяка година едно и също.

Back to top button