Любопитно

Рокаджиите от „Hangar 42“ с музикален уоркшоп в гимназията по туризъм

Музиканти от хасковската рокбанда „Hangar 42“ гостуваха в час по музика в Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.

Домакини на уоркшопа бяха бъдещите хотелиери от 9 Б клас. Идеята е на учителя им Росена Кирякова при подготовката й за темата „Попкултурата и рокмузиката“, а деветокласниците я приемат с ентусиазъм. Учениците задаваха въпроси и слушаха с интерес разказите на Антон Делчев и Боян Гегов. Те споделиха любопитни истории около създаването на бандата, как създават песните си, какво ги е подтикнало да свирят точно този стил музика. Деветокласниците имаха удоволствието да чуят и някои от песните на групата, изпълнени в акустична версия.

Час

Освен с хубавата музика, „Hangar 42“ са известни и с участието си в благотворителни концерти, подпомагане на млади таланти, организиране на младежки поп-рок фестивал, активно участие в кампанията „НЕ на дрогата“. „Музиката трябва да възпитава у децата морални и културни ценности, а не да бъде само средство за забавление“, каза китаристът на групата Антон Делчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button