Любопитно

Поети се сгряха с дълго рецитиране край село Добрич

Поетичното четенеДесетки поети от 12 града в България се събраха днес в димитровградското село Добрич, за да покажат, че словото продължава да ги вълнува. Поетичното четене претендира за най-дългото в страната.

Литературният празник е кръстен Доброслов и вече се е превърнал в традиция. Всичко започва преди 2 години, когато местен писател събра приятели на червено вино във вилата си. Тогава те решиха да си спретнат поетичен маратон като рецитират стиховете.

Тази година въпреки студеното време млади и стари поети в продължение на часове демонстрираха дар слово пред приятели и гости на поляна в местния манастир.

Анастасия МавродиеваНай-младата поетеса в село Добрич е Анастасия Мавродиева. Тя е на 23, но пише от 3-годишна. Казва, че за поезията няма възраст, а има момент на узряване на емоционалното състояние. Човек пише, когато е най-тъжен. Даже и най-веселите неща ги пише, когато е най-тъжен, сподели Анастасия пред Haskovo.info.

За да избият чувствата и поетичният празник да бъде по-емоционален, по масите се лееше червено вино. Гостите пък бяха убедени, че от време на време трябва да забравяме за материалното и да се обръщаме към духовното.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button