Хасково

Двама с туберкулоза, открити през седмиците на отворените врати

д-р Ирина Караманова

д-р Ирина Караманова

Двама души с туберкулоза са диагностицирани по време на Седмиците на отворените врати и вече се лекуват в Областния диспансер за пневмо- пфизиатрични заболявания, съобщи за Haskovo.info управителят му д-р Ирина Караманова. Първият случай е открит през октомври, вторият през ноември.

„Седмица на отворените врати“ се провежда във връзка с откриване на заболяването туберкулоза и този месец съвпада със Световeн ден за борба с белодробните болести

За да информират гражданите, от Белодробния диспансер са разпратили стотици писма до всички кметства в областта и общопрактикуващи лекари. През октомври са се прегледали 65 души. Тази седмица само за два дни до Областния диспансер за пневмо- пфизиатрични заболявания са отишли вече 40 човека.

Пациентите първо попълват анкета. Ако е необходимо след това им се прави рентгенова снимка и манту.

Ирина и Бисер Хаджиеви

Ирина и Бисер Хаджиеви

Днес да се прегледат бяха дошли Ирина и Бисер Хаджиеви от село Корен. За безплатните прегледи, за които дори не е нужно направление от личния лекар, са разбрали от дъщеря си.

Ирина е с двустранна бронхопневмония от 10 дни. Лекува се с антибиотици, но според нея подобрение няма. Мъжът й няма оплаквания, но и той бе решил да се включи в Седмицата на отворените врати в областния белодробен диспансер.

Безплатните прегледи там продължават до края седмицата. От здравното заведение обаче са категорични, няма да връщат пациенти и извън кампанията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nina
nina
18.11.2009 19:53 19:53

[size=large][/size] 😯 8) 😛 jkfibnvinmf b

Back to top button