Хасково

Мобилна биометрична станция обработи данъчни и семействата им

Близо 70 служители на НАП – Хасково и техните семейства се възползваха от възможността да подадат заявления за нови документи за самоличност на място, вместо да се редят на опашки в Паспортна служба.

Изнесеното обслужване беше въведено от МВР от тази година заради големия брой изтичащи документи. В страната броят им е 2 250 000, а в Хасковска област тази година се очаква да бъдат подменени над 120 000 документи, като в сравнение с предишни години са били наполовина, обясни директорът на звеното „Български документи за самоличност“ Снежана Митошева.

НАП
Янка Тодорова

Сред възползвалите се от изнесената процедура днес беше и Янка Тодорова заедно със съпруга си и двете си деца. Те обясниха, че това за тях е голяма улеснение, тъй като не губят време да ходят на място. При изнесената процедура за няколко минути подготвените вече заявления от страна на служителите на МВР се допълват, правят се снимки и се плаща или чрез постерминал или чрез пощенски паричен превод, като за целта на място има и служител на Български пощи.

От НАП обясниха пред Haskovo.info, че тази процедура е изключително полезна и за тях, защото така няма да се налага служителите им да си взимат почивен ден, за да сменят документите си. Това става в работно време като е направена организация да не се затруднява обслужването на клиентите.

Към момента все още няма струпване на желаещи да сменят личните си документи в Паспортна служба и това позволява достатъчно служители да бъдат изпращани в учреждения, фирми и населени места за изнесено приемане на заявления за документи. Очаква се обаче към средата на годината да започне хаосът в звената на МВР, обясниха от МВР.

Паспортна служба

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dinko
dinko
12.02.2020 16:04 16:04

V Garcia oshte sa s cherno beli karti ot 50 g. i sa bili predi nas vEU a nie vse se chudim kak da ograbvame ovchedushia narod, sega pak shte zamervat i izgorelite gazove na kolite ama kato si traem…

Back to top button