Шест влакови композиции с тръби за газ пътуват за Хасково

Хасково

Шест влакови композиции, натоварени с тръби за междусистемната газова връзка Гърция-България пътуват към Хасковско. Три от тях вече са в страната, съобщават от енергийното министерство.

До момента в гръцкия завод на „Коринт Пайпуъркс“ са произведени и изпитани 62 км. тръби или общо 812 броя. Очаква се „Коринт“ да завършат доставките по първия производствен лот през март.

Тръби

Днес енергийният министър Теменужка Петкова е посетила склад в района на Хасково, където се съхраняват част от тръбите. По време на посещението на склада Петкова е обсъдила с представителите на строителя „Авакс“ възможността за изграждане и на втора база в района на Кърджали.

Министър Петкова се е запознала на място и с дейностите по почистване на трасето на строителната площадка в близост до хасковските села Войводово и Орлово, уточняват от министерството.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.