Съдът оправда майката, обвинена в клевета и обида от хасковска учителка

Хасково

Хасковският районен съд призна за невинна и оправда майка, че е нанесла публична обида на учителка.

Haskovo.info припомня, че скандалът избухна през февруари миналата година в час по физическо възпитание и спорт в ОУ „Христо Смирненски“. Тогава дъщерята на Диана Иванова е била седмокласничка в училището. Момичето е присъствало в часа, но не е участвало в спортните занимания. Според майката детето й е било унижено пред два класа да дава обяснения, че не е разположено и за това не играе в часа. Учителката Марияна Стоянова отрича да е унижавала момичето.

Последвали са телефонни разговори между учителката и майката, която работеше като пресаташе на община Хасково. Стоянова твърди, че по телефона била наречена глупав учител. Иванова отрича да е нарекла така учителката. Имало и публикации на Иванова във Фейсбук, където също пишело за глупав учител, от които Стоянова се засегнала. Майката пък твърди, че не е посочвала по име никого в социалната мрежа и не знае как преподавателката се е разпознала.

Стоянова заведе дело в съда срещу Иванова. Заради личната обида в телефонния разговор тя поиска обезщетение от майката в размер на 1 500 лв., а заради публичната обида във Фейсбук – 2 000 лв.

В крайна сметка съдът отхвърли и исковете като неоснователни. Стоянова ще трябва да заплати на Иванова направените по делото разноски в размер на 500 лв. за адвокатско възнаграждение.

Присъдата подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Един коментар по “Съдът оправда майката, обвинена в клевета и обида от хасковска учителка

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.