Заболелите от грип в Хасковско са малко, според МОН няма да се удължи ваканцията

Хасково

Заболеваемостта от грип и ОРЗ в Хасково е ниска и няма нещо притеснително, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ.

За миналата седмица без петък заболеваемостта е 82 на 10 000 души. Прагът за епидемия е 239 на 10 000.

Общата грипна ваканция за страната най-вероятно няма да бъде удължена, заяви пред Нова министърът на образованието Красимир Вълчев. Тя може да бъде удължена в отделни области, в зависимост от епидемичната ситуация. Такова решение вече са взели в Пловдив и Велико Търново. Общата грипна ваканция е до 11 март.

Вълчев коментира и възможността пропуснатият материал да бъде наваксан с отмяна на пролетната ваканция. „Средно 10 са дните, в които децата са отсъствали. В системата има резерв в учебните програми за преструктуриране. Това ще е за сметка на упражненията, които се провеждат“, допълни министърът.

От РЗИ допълниха, че към тази сутрин в хасковската болница няма нови пациенти, които да се изследват за коронавирус. Последните три проби от вчера са отрицателни.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

4 коментара

  • А защо затварят неделния пазар в Димитровград????Колеги хайде на протест на полщада днес в 16,00 часа!!!!

  • ВМЕСТО ДА УДЪЛЖИТЕ ОЩЕ 2 ДНИ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ДА СЕ РАЗМИНАТ СЪС СИГУРНОСТ НЕЩАТА …….. ВИЕ ПУСКАТЕ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ ДА МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЗАРАЗЯТ И ДРУГАТА СЕДМИЦА ПАК ГРИПНА .. ПФФ КАК ГИ МИСЛИТЕ ТЕЗИ НЕЩА ИЗОБЩО//// ДВА ДНИИ..

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.