Хасково

Отсрочват делата в Хасковския административен съд, ограничиха достъпа в Окръжния

Делата в Хасковския административен съд да бъдат отстрочени до края на месеца. Такова разпореждане е издала днес председателят на ХАС Хайгухи Бодикян.

Това се прави във връзка с решение на ВСС, изпратено до административните ръководители на съдилища в страната. Причината е заболеваемостта от грип и опасността от разпространение на коронавирус.

Бодикян вече е отсрочила делата си за утре. Всеки председател на съдебен състав сам трябва да прецени дали да го стори за съответното дело, обясни председателката. В същото време в съда се извършва дезинфекция.

В Хасковския окръжен съд утре ще се гледат всички дела, а след обяд ще се реши дали да се пристъпи към отсрочването им до края на месеца, съобщи председателят на ХОС Миглена Тянкова. Възможно е съдът да продължи да гледа само мерки за неотклонение и екстрадиции.

От сряда се ограничава достъпът на външни лица до съда, като ще се допуснат само страни по делата. Информационният център на първия етаж работи, като има препоръка справки да се правят по телефона. Мерките важат и за Районните съдилища в областта. В окръжния съд също се извършва ежедневна дезинфекция.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Киро Г.
Киро Г.
11.03.2020 9:32 9:32

Сега и заплатите им да отсрочат с 1 месец! Само поводи си търсят!

Back to top button