Хасково

Изследват за коронавирус турчин, влязъл нелегално от Гърция. Почина една от заразените

Турски гражданин със съмнение за коронавирус е настанен в Инфекциозно отделение на хасковската болница, научи Haskovo.info.

Той е влязъл нелегално в България от Гърция през „зелена граница“ и е бил задържан в района на свиленградското село Мезек. Мъжът се е прибирал от Италия през Гърция към Турция, но е нямало как да мине през затворения граничен пункт Кастанес – Пазаркуле, който е окупиран от бежанци и е бил насочен от гръцките власти към България. Не е ясно защо не е минал през пункта „Капитан Петко войвода“ и след това през ГКПП „Капитан Андреево“, а е предпочел „зелена граница“.

Тъй като е бил с грипоподобни симптоми, мъжът е бил транспортиран до хасковската болница с линейка, охранявана от гранична полиция. Пробите му са изпратени за изследване.

Пет нови души от Хасковска област, които са се върнали от рискови държави, са били поставени днес под домашна карантина, съобщиха от РЗИ.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че е починала 66-годишната жена с коронавирус, която вчера беше приета в изключително тежко състояние в „Пирогов“. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

От Националния щаб обявиха седми случай на заразен с коронавирус в страната. Става въпрос за 62-годишна жена, медицинско лице, която е била на два конгреса в Англия и Испания. Тя е настанена във ВМА – София.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар

  1. А ,защо не са го транспортирали до Турция и да го предадат на техните медици?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button