Хасково

Кметът на Хасково с обръщение към учениците заради ваканцията и коронавируса

Кметът на Хасково Станислав Дечев направи обръщение към учениците.

В него той обяснява защо не е удължил грипната ваканция. Градоначалникът дава съвети на децата как да предпазят себе си и близките си от коронавируса.

Ето пълният текст на обръщението:

„Скъпи ученици, утре отново сте на училище. Знам, че очаквахте удължаване на ваканцията и вероятно вече съм разочаровал някои от Вас. Но не мислете, че решението, което взех, е лесно и за мен.

Ситуацията не само в България, но и в света, е тревожна. Изправени сме пред сериозно предизвикателство, което заедно, с разумни действия и дисциплина, ще преодолеем. И в никакъв случай не можем да си позволим животът ни да спре!

Напротив. Точно сега трябва да проявим разум. Да се вслушаме в препоръките на медицинските специалисти и да променим ежедневието си така, че да не навредим на себе си и на хората около нас.

Коронавирусът не е рисков за младите хора. Но е опасен за възрастните. Затова и тук, и в цялата страна, трябва да изпълняваме отговорно всяко изискване на Националния щаб и на компетентните медицински власти.

Моля Ви, спазвайте стриктно изискванията за лична хигиена, бъдете разумни, когато решите да посещавате обществени места или да се забавлявате. От утре във всеки първи час ще получавате инструкции. Спазвайте ги! Така ще бъдете защитени Вие, така ще защитите Вашите родители, баби и дядовци, приятели и познати.

Много ми се иска да имате повече доверие на властите, на лекарите. Социалните мрежи са поле на емоции. Но решения не се вземат заради нечия емоция. А заради общественото здраве. Има правила и закони, които трябва да се изпълняват.

Повярвайте ми, следя непрекъснато ситуацията в Хасково и страната. Ако съществува и най- малък риск за Вашето здраве, аз ще съм първият, който ще реагира.

Нека опитаме да бъдем по-спокойни, по-отговорни и дисциплинирани. Това, което търпим като неудобство днес, е за да бъдем здрави и утре!“

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Shefa na ezikovata
Shefa na ezikovata
11.03.2020 20:09 20:09

Pulen palqk

Разбирач
Разбирач
13.03.2020 8:11 8:11
Отговор до  Shefa na ezikovata

До шефа на езиковата,на какъв език е това,предполагам ЦИГАНСКИ.

Ученик
Ученик
11.03.2020 20:43 20:43

Цяла вечер чаках да се обърнеш към мене. Благодаря, че си сигурен, че няма да се разболея. На теб разчитам, кмете.

Майна
Майна
11.03.2020 22:06 22:06

Щом си млад, да знаеш, че си имунизиран от всичко! Корона вирус, морона вирус, грип тип Б няма нищо ти си здраво магаре! Ако се разболея няма да отида при личния, ми в общината! Да знаеш, да си подготвил кабинета за мен.

Анонимен
Анонимен
11.03.2020 23:15 23:15

Вярвайте на кмета. Вижте как се е усмихнал. За вашето добро милее. Е . И за заплатка и нещо друго

Гн
Гн
12.03.2020 8:17 8:17

Искаме да продължи грипната ваканция

Back to top button