Хасково

Около 10% отсъстващи в училищата. РУО проверява за дезинфектанти

Около 10% от учениците в хасковските училища са отсъствали в първия учебен ден след края на ваканцията. Това установи проверка на Haskovo.info в някои от учебните заведения. Подобна справка в Регионалното управление по образование няма.

Тази сутрин от управлението са извършили проверки по училищата дали са заредени с нужните дезинфектанти, които да се ползват всеки ден, обясни началникът на РУО Христина Боева.

Боева допълни, че училищата ще преструктурират пропуснатия учебен материал. Това ще става основно по преценка на учителите – с допълнителни консултации, онлайн обучение или в часовете, предвидени за занимания по интереси.

Някои училища вземат допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на вируси. В хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ например се отказват от досегашната кабинетна система.

Всеки ученик в гимназията вече ще има индивидуален чин и класна стая, каза пред Haskovo.info директорът Гергана Петрова. Решението е взето съвместно с учителите и учениците. Целта е да се намали движението на децата по коридорите от една стая в друга и всеки да си има място, което да почиства.

Както Haskovo.info писа от днес в Математическата е ограничен достъпът на външни лица. Не се допускат дори родители, които могат да си общуват с ръководството и учителите по интернет или телефон. Днес педагогиеският съветник е имал срещи с родители, които са се провели на открито – извън гимназията.

И други училища в Хасково вече ограничиха достъпа на външни лица.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button