Хасково

Около 10% отсъстващи в училищата. РУО проверява за дезинфектанти

Около 10% от учениците в хасковските училища са отсъствали в първия учебен ден след края на ваканцията. Това установи проверка на Haskovo.info в някои от учебните заведения. Подобна справка в Регионалното управление по образование няма.

Тази сутрин от управлението са извършили проверки по училищата дали са заредени с нужните дезинфектанти, които да се ползват всеки ден, обясни началникът на РУО Христина Боева.

Боева допълни, че училищата ще преструктурират пропуснатия учебен материал. Това ще става основно по преценка на учителите – с допълнителни консултации, онлайн обучение или в часовете, предвидени за занимания по интереси.

Някои училища вземат допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на вируси. В хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ например се отказват от досегашната кабинетна система.

Всеки ученик в гимназията вече ще има индивидуален чин и класна стая, каза пред Haskovo.info директорът Гергана Петрова. Решението е взето съвместно с учителите и учениците. Целта е да се намали движението на децата по коридорите от една стая в друга и всеки да си има място, което да почиства.

Както Haskovo.info писа от днес в Математическата е ограничен достъпът на външни лица. Не се допускат дори родители, които могат да си общуват с ръководството и учителите по интернет или телефон. Днес педагогиеският съветник е имал срещи с родители, които са се провели на открито – извън гимназията.

И други училища в Хасково вече ограничиха достъпа на външни лица.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button