ВажноХасково

Парламентът реши: Извънредно положение в България до 13 април – ВИДЕО

Народното събрание подкрепи въвеждането на извънредно положение в България. То ще продължи 1 месец – от 13 март до 13 април.

Haskovo.info припомня, че късно снощи Министерският съвет предложи на парламента да гласува обявяването на извънредно положение. Това беше решено на заседание на Кабинета, свикано от премиера Бойко Борисов с участието на Оперативния щаб. До ситуацията се стигна, след като само за ден доказаните случаи на коронавирус у нас нараснаха с 16 и стигнаха до 23, сред тях има и деца, които нямат симптоми на заболяването.

Извънредното положение се обявява на основание член 84 на Конституцията. Според него то важи до преминаване на опасността и дава възможност на властите да налагат цялостни забрани, включително и за движение в страната и извън нея. Извънредното положение дава възможност на властите да затварят училища, университети, концертни зали, частни бизнеси. Ще бъдат затваряни дискотеки, игрални зали.

Парламентарните комисии трябва да изработят конкретните мерки.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
13.03.2020 14:15 14:15

А кога ще са на училище учениците

bai ganio
bai ganio
13.03.2020 16:35 16:35

mlukni we pederas

Back to top button