ВажноХасково

Затварят училищата, детските градини, заведенията и търговските обекти до 29 март

Учебните занятия в страната се преустановяват до 29 март. Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Затварят се още университетите и другите обучителни институции и организации. Преустановяват се и всички извънкласни дейности – занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други. Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини.

Спират се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, банковите и застрахователни офиси. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Няма да се провеждат всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други).

Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност трябва да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите ще организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не трябва да допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Преустановяват се детските и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приемът и провеждането на планови операции, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения.

Мерките са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса и обявеното Извънредно положение. Срокът и обхватът на мерките може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
💀
💀
13.03.2020 16:27 16:27

Тъпотии.

Анонимен
Анонимен
13.03.2020 17:03 17:03
Отговор до  💀

Не са тъпотии даже и границите трябва да затворят!!!!

Анонимен
Анонимен
13.03.2020 17:41 17:41

Mi te horata tchno v aptekite i hranitelnite magazini se zaraziavat ..shtoto se tapchat potiat barzat i t.n…

Анонимен
Анонимен
13.03.2020 19:00 19:00
Отговор до  Анонимен

Като си такъв умник не ходи в магазините и стой гладен!!!

Back to top button