Хасково

Започват проверки дали са затворени заведенията в Хасково, трима се отклониха от карантина – ВИДЕО

От тази вечер съвместни екипи на общината и полицията ще започнат проверки дали се спазва заповедта за затваряне на заведенията и търговските обекти, обяви кметът на Хасково Станислав Дечев по време на Общинския кризисен щаб.

Както Haskovo.info писа, по-рано здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед за затваряне на всички, училища, детски градини, заведения, търговски обекти, игрални зали до 29 март. Изключение правят само хранителните магазини, аптеките и дрогериите. Това се прави във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса.

Мерки

Няколко големи ресторанта и заведения в Хасково вече са обявили, че затварят от тази вечер, допълниха от общината. Ще останат да работят и пазарите за плодове и зеленчуци.

В Хасково се затварят детските градини, училищата, отменят се всички извънкласни дейности и масови мероприятия, „Южна пролет“ се отменя, спортните зали вече са заключени.

Социалните домове и центрове ще работят при засилени мерки за биосигурност, като се ограничава достъпа. Социалният патронаж ще работи при засилени мерки за биосигурност. Затваря млечната кухня.

Общината призовават гражданите от понеделник при възможност да използват онлайн услугите.

Кметът отправи призив към хасковлии да не се презапасяват, защото хранителните магазини ще продължат да работят и има достатъчно храна, както и да спазват всички наложени мерки.

Мерки

Междувременно хранителните магазини са пълни с хора, които се редят на опашки. Някъде се чака отвън и клиентите се пускат по един. Хора има и пред някои аптеки.

Д-р Марио Янакиев каза, че всички лекари работят, като има проблем със маските за джипитата. Той се надява този проблем да бъде решен до понеделник.

По време на Областния кризисен щаб от РЗИ – Хасково съобщиха, че към момента 67 са под домашна карантина, защото са се върнали от рискови страни. Трима са се отклонили от карантината и са били издирени с полиция. Досега са взети 9 проби от пациенти за коронавирус, като всички са отрицателни. Към момента няма нови настанени в Инфекциозно отделение на хасковската болница, които да се изследват за заразата.

От Националния щаб съобщиха тази вечер за 8 нови случая на коронавирус в страната. Така заразените стават общо 31.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

11 коментара

    1. Е. И.ти не купуваш ли храна. Не правиш ли оборот. Дали ще купуваш всеки ден или един път седмично каква е разликата. Не ти разбирам мисълта. Освен акъла в оная работа да ти е наврян и майка ти да те храни

  1. Разликата е, че като се натъпчат опашките в Кауфланд чак до млеката се получава 500 човека в затворено помещение и 1 час средно време за чакане на каса. Сега ти като не си тъп се сети освен короната, какви други хубави зарази може да се хванат.

  2. В Кауфланд е такава мръсотия. Чакат клиентите да им кажат да чистят и дезинфекцират. Лентите за поставяне на продуктите на касите са пълен леш. Въобще ХЕИ ли е РЗИ ли е, правена ли е въобще проверка в този магазин или е само на хартия и някой взе парите.

    1. И количките са оср@ни от пилета, никога не са мити, даже мисля че ги докараха втора употреба от София например …

  3. Има доста лица , които не спазват карантината. Само с едно преминаване с автомабил бул. “България” се вижда, че магазина за булгарски обувки и съседния до него магазин за кафе работят. И точно големите хранителни вериги трябва да са затворени, но тях няма кой да ги затвори. Всички знаем защо.stefia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button