Регион

Полиция ескортира рискови тирове, спират автобусите към Западна Европа

Въвеждат се допълнителни рестриктивни мерки спрямо товарните автомобили, които влизат в България от рискови страни.

Те ще бъдат ескортирани от полиция до напускането им транзитно на нашата страна. На този етап мярката е за камиони, влизащи от Китай, Италия, Южна Корея, Иран и Испания, като е възможно списъкът да бъде актуализиран по-късно.

Колоната от товарни автомобили на „Капитан Андреево“ от 15 км сутринта към обяд е вече над 20 км. През турската граница все още преминаванатето се извършва без промяна, но през целия ден периодично се появяват слухове, че Турция може да спре пропускането на леки автомобили. Автобусите се движат с много малко пътници.

Камиони

Много от транспортните фирми започнаха да преустановяват пътуването за Европа. „Вече съм спрял всички линии до Западна Европа. Движат се още автобусите до Гърция и Турция, но следващата седмица и те ще приключат“, заяви пред Haskovo.info собственикът на хасковската фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил.

Той допълни, че пътниците вече са намалели много. Шофьорите също се страхували да пътуват, за да не се заразят от коронавируса. Според Исмаил през следващата седмица трябва да се спрат и всички автобуси, пътуващи в страната, за да има ефект от взетите мерки срещу разпространението на вируса. Неговият призив е да няма паника, защото ситуацията ще бъде преодоляна и животът ще продължи.

Други големи превозвачи в страната също обявиха, че през последната седмица пътниците са намалели около 5 пъти. Възможни са и фалити на фирми.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
15.03.2020 16:25 16:25

МВР първо осигурете маски и ръкавици на полицаите който са на улицата, че като ги гледам как работят момчетата вечерта ми става лошо…

Back to top button