ВажноХасково

Предлагат още по-строги мерки срещу COVID-19, заразените са вече 41 – ВИДЕО

Председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски предложи въвеждането на най-крутите мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

„В нашата страна са регистрирани 41 случая с коронавирус до момента. За един ден увеличихме броя на заболяванията си с 30%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки. В Германия заболелите се увеличиха с 50%. Въпросът е за физическото население на Европа и света, в една особена и беззащитна част от него, каквито са възрастните. Слава Богу, децата ни са пощадени’, заяви той.

„Наложените мерки като че ли не дават задоволителен резултат. Днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. Това е добре, че нацията ни има кураж, но не бива да бъдем лекомислени. Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Трябва да сме изключително отговори към нас, към нашите близки, колеги“, добави Мутафчийски.

„Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота. Тези, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие“, каза Мутафчийски.

Националният оперативен щаб предлага да работят само хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите, банките, застрахователите и държавните институции.

„Седя с цялата си отговорност пред вас и ще предложа на Министерски съвет да се приложат най-крутите мерки. Не бива, естествено, да се посяга към това, без което не можем. Това са аптеките, хранителните магазини. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че нищо не сте разбрали“, заяви още той, цитиран от Нова ТВ.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nasko
Nasko
15.03.2020 12:39 12:39

Да беее банкитеее ами ние който сме в бизнеса като не работимм от къде да си плащамее вноските на банкитеее гн.Мутавчйски

Анонимен
Анонимен
15.03.2020 14:34 14:34

Да се затворят границите на България незабавно! Дори вече изтървахме положението.Още като се чу за един случай в Европа трябваше да затворим защото тази смърт дойде отвън-Ние не сме си произвели вируса,а властта не го направи и продължават да щъкат и пътуват и влизат в Б-Я.Затваряне спешно затваряне на всичките ни граници и спиране на авиотранспорта за да се справим няма друго какво да помогне.Какво значи извънредно положение след като страната ни е разграден двор.Австрия,Чехия,Унгария,а сега и Полша затварят ние какво чакаме?

Антон
Антон
15.03.2020 16:06 16:06

Вие с частния бизнес ще го духате!

Драго
Драго
15.03.2020 20:44 20:44

Антончо ако не е частния бизнес да плаща данъци ще ходиш гладен. Откъде мислиш, че ти идва заплатката?

Иван
Иван
15.03.2020 20:48 20:48
Отговор до  Драго

Всички ще го духаме. Ако не се оправят нещата

Петко
Петко
16.03.2020 9:13 9:13
Отговор до  Драго

Точно вие ли плащате данъци, сигурен съм, че ако ти си работодателят осигуряваш работниците си на минимална заплата или доста по ниска от това което реалоно получават, също така съм сигурен, че дойде ли и края на годината се почват мушификациите с ДДС-то. Като се знаете колко сте наакани частниците поне наведете глава и замълчете, че точно заради такива като вас положението в даржавата е такова. Политиците може да крадът но и вие не остъпвате по нищо на тях.

Back to top button