Хасково

Част от училищата в Хасковско започнаха онлайн обучение

Част от училищата в Хасковска област от днес са започнали онлайн занимания за децата, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Тя уточни, че в периода, в който училищата са затворени, на децата не се преподава нов материал, а се затвърждава старият. В същото време училища, които са по-подготвени за онлайн обучението преподават и нов материал.

Всяко училище само решава коя точно форма на онлайн занимания да избере, като се използват различни платформи. Допустими са социалните мрежи, вайбър, електронните дневници и други. Боева вече е наблюдавала един подобен онлайн урок във виртуална класна стая и е останала доволна от видяното. По нейните думи този процес е трябвало да бъде въведен много по-рано от училищата и това е подходящ момент той да бъде стартиран.

Сега една от основните цели е децата да останат ангажирани с учебния процес и да бъдат задържани по домовете си, за да не излизат навън и да избегнат контактите. Боева призова родителите активно да съдействат и да насърчават децата си.

Учениците, които нямат достъп до интернет ще получават задачи по телефона от учителите си. Друг вариант е образователни медиатори например веднъж седмично при строги мерки за биосигурност да носят на децата материали на хартия. Те ще бъдат проверявани след като се възобновят нормалните учебни занятия.

Боева се надява все повече ученици да се включат в онлайн заниманията и с времето дистанционното обучение да стане по-масово.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

8 коментара

  1. И кои са тези училища госпожо Боева ????? Медиатори не ни трябват листове в къщи имаме а в интернет достатъчно материали за повечето родители не е проблем.

  2. Климент със сигурност не са. Днес в 9.30 трябваше да започне обучението, но сайта на shkolo.bg не работи.

  3. Искам да Ви кажа че сайтът „школо бг“ не работи и не върви никакво обучение!!!Защо лъжете бе нещастници?????

  4. Ей,какво ли не ги накарахте да правят учителите.Да водят онлайн уроци,да преподават пътна безопастност,сексуално обучение,пожарна безопастност,долекарска помощ,как да се предпазим от коронавируса и т.н.Ще ги побъркате БЕ.Те трябва да преподават уроци по специалността си

  5. Защо само част!? МОН няма никаква готовност с ефективно разработен сайт, от типа на „Уча се“! Сега ще стане ясно защо учителите- пенсионери отдавна трябваше да се пенсионират, точно те попадат в другата част. Сега ще стане ясно и защо децата трябва да имат добра компютърна култура, не само да щракат телефони и игри. Бъдещето е в компютърните технологии, това е истината. Образовайте се!

  6. Тинчето да се пази, че с тоя корона вирус може да преебе пенсионирането, ама той семката ще и даде и пенсия както я направи началник, тя незнае компютъра от каде да включи

  7. Аз съм ЗА онлайн обучението, също и за онлайн учебници. Не е нормално една раница да тежи наполовина от теглото на ученик в начален етап. Всичко може само желание трябва да има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button