Хасково

Доставят храна и лекарства на нуждаещи се в Хасково

Лекарства и хранителни продукти от първа необходимост ще бъдат доставяни на самотно живеещи, трудноподвижни и болни хора, съобщиха от община Хасково.

На горещите телефони 0884 619 636 и 0884 156 635 ще се приемат само поръчки за доставка на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост. Услугата до врата ще се извършва единствено от служители на община Хасково след предварителна заявка, посочен точен адрес и обратна връзка с потребителя. Целта е да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами от страна на недобросъвестни граждани. Покупките се извършват със средства на гражданина, поискал доставката.

Заявките за храна и медикаменти се правят по телефона всеки ден от 9 до 14 ч. с доставка същия ден и от 14 до 17 ч. за доставка на следващия ден.

Кметът Станислав Дечев призовава всички да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента.

Домоуправителите на блоковете да обърнат внимание на самотно живеещите съседи, които имат нужда от подкрепа и да сигнализират в община Хасково при необходимост. С помощта на домоуправителите и по тяхна преценка, може да се организират доставки на медикаменти и хранителни продукти за няколко човека от етажната собственост.

Дечев изразява своята дълбока благодарност към всички доброволци, които заявиха желанието си за безвъзмездна помощ. Към този момент община Хасково работи в координация с другите институции. С цел предотвратяване на злоупотреби и измами, за сега задачите са разпределени само на служебни лица. При необходимост от допълнителна помощ, ще се потърси всеки доброволец, заявил желание да се включи в превантивната работа за овладяване на разпространението на коронавируса.

Haskovo.info припомня, че подобна доставка на лекарства и храни вчера обявиха и от община Димитровград.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
16.03.2020 20:56 20:56

Абе Дечев че то полоавината жители са крайно нуждаещи се в града бе благодарение на вашият вожд- пожарникарв

Тодор
Тодор
16.03.2020 22:49 22:49

Тулум няма да се плашиш името ти гарантира че ше оживееш . Махай баници и давай напред.

Back to top button