Хасково

Подкрепа за българските медици с камбанен звън в Хасково

Всички църковни камбани в Хасково ще бият всяка вечер в 21 часа от днес до края на месеца в знак на подкрепа за всички български медици и доброволци, които неуморно полагат грижи за болните, съобщават от общината.

Така от кметството се присъединяват към призива на пловдивския митрополит Николай да обединим молитвите си в тези тежки изпитания. В същия час към камбанния звън на хасковските църкви ще се присъедини и този на Камбанарията до монумента на Света Богородица.

„Който и където и да се намира, у дома, на работа или по пътя, да се моли с „Отче наш“, за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото“, призовава митрополит Николай.

Haskovo.info припомня, че снощи част от хасковлии се включиха в призива да благодарим на медиците на първа линия в борбата с COVID-19 чрез аплодисменти. В много квартали на града излязоха хора по терасите в 21 часа, за да изразят с ръкопляскане благодарността си и да им вдъхнат кураж да продължат работата си.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
16.03.2020 20:58 20:58

Хайде пак поредната глупост

мустака
мустака
16.03.2020 22:48 22:48

и за пореден тъпак платения шут се изказа . не свършиха ли узунджовските мангизи бе янко

:(нерегистриран)
:(нерегистриран)
17.03.2020 10:53 10:53

Подкрепяме. Хасковските медици са над много други не учтиви от някои други градове.

Back to top button