Подкрепа за българските медици с камбанен звън в Хасково

Хасково

Всички църковни камбани в Хасково ще бият всяка вечер в 21 часа от днес до края на месеца в знак на подкрепа за всички български медици и доброволци, които неуморно полагат грижи за болните, съобщават от общината.

Така от кметството се присъединяват към призива на пловдивския митрополит Николай да обединим молитвите си в тези тежки изпитания. В същия час към камбанния звън на хасковските църкви ще се присъедини и този на Камбанарията до монумента на Света Богородица.

„Който и където и да се намира, у дома, на работа или по пътя, да се моли с „Отче наш“, за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото“, призовава митрополит Николай.

Haskovo.info припомня, че снощи част от хасковлии се включиха в призива да благодарим на медиците на първа линия в борбата с COVID-19 чрез аплодисменти. В много квартали на града излязоха хора по терасите в 21 часа, за да изразят с ръкопляскане благодарността си и да им вдъхнат кураж да продължат работата си.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.