Хасково

Дезинфекция на обществените места в Хасково, общината със съвети към гражданите

Дезинфекция на всички обществени пространства, зелени площи, детски площадки, паркове и места за отдих се извършва в Хасково, съобщават от кметството.

Екипите на „Екопрогрес“ пръскат с разтвори на основата натриев хипохлорит (тризон и белина). Всички обществени места се почистват по график. Въпреки това обаче остава препоръката, най-вече към възрастните хора – да си останат по домовете.

Продължава и дезинфекцията на тролеите в Хасково. Превозните средства се дезинфекцират по три пъти на ден. Пръскат се с разтвори и се дезинфекцират повърхностите, до които се докосват пътниците. Работещите в Тролейбусен транспорт са обезпечени с лични предпазни средства. За да бъдат максимално улеснени гражданите на Хасково, от вчера Синята зона не работи.

Община Хасково призовава всички жители на града да излизат навън само при необходимост. Социалната изолация остава най-сигурният начин да се предпазим от зараза и да прекъснем разпространението на коронавируса. Умоляват се родителите да избягват струпването на децата на детските площадки и парковете. Въпреки приятното пролетно време – играта на много деца заедно крие риск за здравето им.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Диди
Диди
17.03.2020 14:00 14:00

Никой не спазва тези препоръки! Народа си се разхожда все едно нищо няма! И търговските обекти от не хранителен характер продължават да си работят, а няма кой да ги санкционира!В централна градска част поне до 14ч. си работят магазините за облекло и обувки! Къде са тези които щяха да наблюдават за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването?Как искате да изчистите вируса, като никой нищо не спазва?

Ффф
Ффф
17.03.2020 18:18 18:18
Отговор до  Диди

То бутаницата е в хранителните магазини. Като те е страх, стой си в къщи. Какво ти пречат?

Анонимен
Анонимен
17.03.2020 23:32 23:32
Отговор до  Диди

Няма забрана да работят!!!Вие не четет ли новини???Затворени са само заведения барове кина театри!!!!
Къде прочетохте че нехранителните магазини не могат да работят???Аз лично смятам че не трябва да работят и не само те а и куриерските фирми и всички фирми и заводи които не произвеждат хранителни продукти!!!!

Хасковлийка
Хасковлийка
17.03.2020 14:10 14:10

Хубаво ги съветва Общината, Правителството взе мерки навреме, но населението на нашата мила Родина не иска да приеме факта, че наистина е необходимо да се спазват препоръките. Ама не, той Ганьо си знае неговата. После пак държавата ще им е виновна на онези блъскащите се на опашки и излизащи без причина от дома. Като ви се налага, има предпазни средства, не се оправдавайте с измислени причини. Ей затова сами ще се затрием, защото гърлото и гъ.а са ни по- мили от живота. Обикновено съм по- умерена в изказванията си, но това дебилско поведение на по- голямата част от населението на страната вече не се търпи.

Ффф
Ффф
17.03.2020 18:18 18:18

То бутаницата е в хранителните магазини. Като те е страх, стой си в къщи. Какво ти пречат?

Диди
Диди
17.03.2020 20:04 20:04

Защо ти нямаш ли възрастни роднини, за които да мислиш и да искаш да опазиш?Само за г…а ли си мислиш, че искаш да сееш зарази навсякъде или те е страх да не загубиш малко пари? Аз имам самосъзнание и човечност, които всеки трябва да носи в себе си и затова предпочитам да си остана вкъщи!

Бистра Георгиева
Бистра Георгиева
18.03.2020 9:25 9:25

За използването на маски:
Днес видях хора, сами, седнали в колите си, с маски на лицето. Голяма глупост! Както и много други, вървящи по улицата, с маски смъкнати на устата или около брадичката. Още по-зле! Хора, разберете: Ако сте здрави, носенето на маска е безсмислено. Но не просто е безсмислено, а дори носи повече риск, отколкото ако не сте с маска. Вероятността да сте пипали замърсени повърхности, а после да си намествате непрекъснато маската нагоре-надолу в различните ситуации, води до риск чрез ръцете си да замърсите маската и да си навлечете онова, от което всъщност се пазите. Вирусите, които се съдържат в слюнката и другите секрети /изкихани и изкашляни/ от болни хора, бързо падат по различните повърхности, които вие ще докоснете. Вероятността да ги вдишате през носа или да ви попаднат в устата по въздуха е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКА при тези мерки, които сега са възприети навсякъде /за дистанция между хора в магазините и другите обществени места/. По-скоро /пак ще повторя/ е вероятно хората с маски да си пипат маските непрекъснато и да ги наместват – и по този начин да се заразят. Също така ако контактувате с болни от близко разстояние, трябва да знаете, че маската не ви предпазва на 100%, защото тя не прилепва плътно около лицето ви, а при вдишване основният поток въздух, който бихте вдишали, минава покрай маската по периферията, където тя не е плътно прилепнала.
Разберете: Болните хора трябва да носят маски, а не здравите! Също така, изкупувайки маските, здравите хора лишават от възможност тези маски да бъдат използвани от хора, които наистина имат нужда. Такива са болните и всички контактни хора с тях – това са лекари, фармацевти, служители в институции, които продължават да работят с граждани дори и в тази ситуация.
Хора, не носете маски, няма смисъл. Просто се изолирайте до колкото можете и носете ръкавици, които да използвате в някакво обществено заведение, магазин и т.н., а след напускане на магазина – изхвърлете веднага ръкавиците. Това би ви помогнало много повече от маска!

Back to top button