Регион

Още 26 250 медицински маски и антибактериален гел задържаха на Капитан Андреево

Поредна контрабанда на медицински маски е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Сега са задържани 26 250 медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел. Това е станало при съвместна проверка с Гранична полиция на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

Автобусът с румънска регистрация е пристигнал на пункта на 16 март, управляван от турски гражданин. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна проверка на превозното средство и багажа на пътниците. В багажното отделение на автобуса са открити недекларирани 70 кашона, съдържащи антибактериален гел в 13 440 опаковки по 50 милилитра и 3 840 опаковки по 250 милилитра, както и 525 кутии с 26 250 защитни медицински маски.

Установено е, че контрабандно пренасяните стоки са собственост на един от пътниците в автобуса – румънски гражданин. Срещу него е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

В края на миналата седмица митничарите задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button