Регион

РЗИ с предписание към „Язаки“ за дезинфекция и маски за работниците

Регионалната здравна инспекция в Хасково даде предписание на завод „Язаки“ след извършената по-рано днес проверка. В нея участваха още Инспекцията по труда, ОДБХ и МВР.

Haskovo.info припомня, че институциите влязоха на проверка в завода след като стотици работници излязоха тази сутрин на протест. Хората поискаха от ръководството да бъдат пуснати в отпуск заради опасността от коронавирус. Те протестираха, че нямат предпазни средства и работят много близо един до друг. Мениджърите на завода пък чакат решение от ръководството в Япония.

От РЗИ съобщиха, че по искане на ръководството на завода миналата седмица е имало среща с тях, на която са им дадени препоръки. Те се спазвали, като се извършвала дезинфекция. Днес им е дадено предписание да осигурят лични предпазни средства на работниците, както и разстояние от метър и половина между тях. Здравните власти са предписали да бъде извършена дезинфекция на помещенията след приключване на работната смяна в предприятието. За да се избегне струпването на персонал, работодателят трябва да организира храненето на служителите в завода от кетъринг фирма.

Предписанията включват също така инструктаж на персонала за спазване на лична хигиена и недопускане в работните помещения на служители с прояви на остри респираторни заболявания. Предписанията трябва да бъдат изпълнени веднага. Ще има следваща проверка и при установени нарушения ще има санкция.

По време на проверката работодателят е информирал здравните власти, че ще бъде въведено измерване на температурата на всеки един служител в предприятието.

По-късно стана ясно, че ръководството е освободило втората смяна днес. Те очакват да получат предпазни средства, с които да се работи от утре до вземане на решение от компанията собственик на завода, което вероятно ще стане до края на седмицата.

От РЗИ допълниха, че до снощи няма нов пациент настанен в хасковската болница, който да се изследва за коронавирус. Преди това всички проби бяха отрицателни. Междувременно случаите на коронавирус в България са 67.

Стотици работници на протест в „Язаки“, искат отпуск заради опасността от коронавируса

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

16 коментара

 1. Това е недопустимо , имайки в предвид това че заразени може да има и без симптоми. Стига само един да се зарази и цяла община Хасково ще бъдат болни и не само. Сега е момента да предпазим семействата си ,възрастните ни родители и приятели . Не бъдете безотговорни , останете си вкъщи . Трябва да останем по домовете си преди да е настъпила заразата ,а не след като всички са заразени. След дъжд качулка няма полза !

 2. И не се надявайте на това , че сте млади и младите не умирали от коронавируса. Да вярно е ,че възрастните са по-уязвими , но имайте в предвид , че дори и да сте се преборили с вируса той оставя поражения в тялото на човека като намалена белодробна функция , задушаване и т.н. Моля всички да бъдем примерни и добронамерени , да се пазим заради нашето здраве и здравето на близките ни.

  1. Приятел. 80 процента нали знаеш какви са. Професор го каза. Каузата ти е загубена. Нищо няма да разберат докато няма трупове

 3. KVI MLADI KVI 5 LEWA
  IZRICNO E KAZANO PULNA KARANTINA
  KO PRAQT TAM TEE HORA LI SA KVI SA
  GLOBA NA SOBSTVENIKA I ZATVOR

 4. Нямам думи. Как може да допуснат толкова много хора на едно място? Това е пълна идиотщина. Веднага затворете Ядзаки! Как затваряте други фирми? Ако пламне Ядзаки, цяла Хасковска област е под леда.

 5. А бе РЗИ един болен да има и считайте че Хасково е в епидемия! Можете ли да носите ОТГОВОРНОСТ?????

 6. Пуснете работниците в Почивка. Вируса е искуствен геномодифицира вирус. така заблуди много хора в България . Няма вирус Мерките са много неясни срещу него . Имат Някаква цел . В България конкретно . Света е друго. Нека има референдум срещу Коронавирус и мерките него . глас на хората. за мерките. Света няма да Свърши Някакъв вирус . Пуснете работниците от Завода !!!

 7. Na YAZAKI kato im razdadoha maski i pakavici za6to nikoi ne gi nosi i protrs ne se ptavi taka oma si kanalen red no nyaki ne mu e yasno kak se pravi.pretencii mnogo a gi marzi da rabotyat

  1. Na YAZAKI kato im razdadoha maski i rakavici za6to nikoi ne gi nosi.I Protest ne se pravi po tozi nachin ima si kanalen red, parvata cmyana ne raboti, a vtora i treta smyana rabotyat nemoga da razbera 6to za protest e tova n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button