Хасково

И в Хасково прокуратурата разпореди проверки на хранителните магазини и аптеките

В условията на извънредно положение и опашки институциите влизат на проверки в хранителните магазини и аптеките в Хасковска област.

Това става по разпореждане на Хасковската окръжна прокуратура. Целта е предотвратяване на продажбата на хранителни продукти и лекарства на спекулативни цени.

Проверките ще се извършват ежедневно за времето на обявеното извънредно положение, съобщават от прокуратурата. За нарушения ще следят РЗИ, ОДБХ, Комисията за защита на потребителите, полицията, НАП. Ще се следи и продажбата по интернет.

От Окръжна прокуратура са указали на инспекторите от РЗИ – Хасково да обърнат особено внимание на случаи със завишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро. При нарушения контролните органи ще налагат административни санкции. В случай на извършени престъпления е указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура – Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.03.2020 12:12 12:12

Друг е въпросът, че това е само пр акция по време на криза, защото реално няма законово ограничение за цените и спекулата. Нито прокуратурата, нито полицията, още по-малко другите изброени имат право да налагат каквито и да е санкции.

✔
18.03.2020 13:17 13:17

Прокурорчета, започнете да произвеждате маски и ги продавайте на каквато си искате цена.

Лин
Лин
18.03.2020 14:42 14:42

Голяма част от спекулата тръгва от складовете,от търговците на едро.Обърнете внимание и там!

Анонимен
Анонимен
18.03.2020 18:15 18:15
Отговор до  Лин

Проверявайте доставчиците не търговците. Ако доставчика не вдигне цената то и тъговрца няма да я вдигне. Същото важи и за сроковете на годност за хранителните продукти. Много пъти се случва дадена стока да пристигне в обект със преработен етикет. И кой виновен ,естествено търговеца. Щото големия доставчик явно си плаща където трябва и никой не го пипа.

Анонимен
Анонимен
19.03.2020 8:11 8:11

ПЪЛЕН ТАШАК!

Back to top button