Хасково

И в Хасково прокуратурата разпореди проверки на хранителните магазини и аптеките

В условията на извънредно положение и опашки институциите влизат на проверки в хранителните магазини и аптеките в Хасковска област.

Това става по разпореждане на Хасковската окръжна прокуратура. Целта е предотвратяване на продажбата на хранителни продукти и лекарства на спекулативни цени.

Проверките ще се извършват ежедневно за времето на обявеното извънредно положение, съобщават от прокуратурата. За нарушения ще следят РЗИ, ОДБХ, Комисията за защита на потребителите, полицията, НАП. Ще се следи и продажбата по интернет.

От Окръжна прокуратура са указали на инспекторите от РЗИ – Хасково да обърнат особено внимание на случаи със завишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро. При нарушения контролните органи ще налагат административни санкции. В случай на извършени престъпления е указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура – Хасково.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  1. Друг е въпросът, че това е само пр акция по време на криза, защото реално няма законово ограничение за цените и спекулата. Нито прокуратурата, нито полицията, още по-малко другите изброени имат право да налагат каквито и да е санкции.

  2. Прокурорчета, започнете да произвеждате маски и ги продавайте на каквато си искате цена.

  3. Голяма част от спекулата тръгва от складовете,от търговците на едро.Обърнете внимание и там!

    1. Проверявайте доставчиците не търговците. Ако доставчика не вдигне цената то и тъговрца няма да я вдигне. Същото важи и за сроковете на годност за хранителните продукти. Много пъти се случва дадена стока да пристигне в обект със преработен етикет. И кой виновен ,естествено търговеца. Щото големия доставчик явно си плаща където трябва и никой не го пипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button