Хасково

В Хасково вече разнасят храна и лекарства, сигнал за скъпи маски и ръкавици

11 заявки и сигнали са получени на горещите телефони в община Хасково, обявени по повод превенцията на разпространението на коронавируса, съобщават от кметството.

Haskovo.info припомня, че на 16 март общината обяви телефони за самотно живеещи, трудноподвижни или болни хора, които имат нужда от помощ – 0884 619 636 и 0884 156 635. Заявките за храна и медикаменти се правят всеки ден от 9 до 14 ч. с доставка същия ден и от 14 до 17 ч. за доставка на следващия ден.

Вчера са получени 8 обаждания. Шест са за закупуване на лекарства и хранителни продукти. Има един сигнал за повишени цени на медицински маски и ръкавици. Един сигнал е постъпил от семейството на мъж, който се прибира от Франция. Подаден е от съпругата, с коректен адрес и телефон за връзка, със заявка, че цялото семейство ще остане под карантина.

Днес са посетени два адреса на възрастни, които са се обадили след 14 ч. във вторник. По обяд има 3 нови заявки от възрастни хора за закупуване на лекарства и хранителни продукти. Те ще бъдат обслужени днес от служителите на Домашния социален патронаж. Работата на дежурните екипи продължава.

Кметът Станислав Дечев призовава всички граждани да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента.

Храна

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

3 коментара

  1. За Администрацията ви има безплатни средства и за тяхните семейства а за Нас маски по 5 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button