Хасково

В Хасково вече разнасят храна и лекарства, сигнал за скъпи маски и ръкавици

11 заявки и сигнали са получени на горещите телефони в община Хасково, обявени по повод превенцията на разпространението на коронавируса, съобщават от кметството.

Haskovo.info припомня, че на 16 март общината обяви телефони за самотно живеещи, трудноподвижни или болни хора, които имат нужда от помощ – 0884 619 636 и 0884 156 635. Заявките за храна и медикаменти се правят всеки ден от 9 до 14 ч. с доставка същия ден и от 14 до 17 ч. за доставка на следващия ден.

Вчера са получени 8 обаждания. Шест са за закупуване на лекарства и хранителни продукти. Има един сигнал за повишени цени на медицински маски и ръкавици. Един сигнал е постъпил от семейството на мъж, който се прибира от Франция. Подаден е от съпругата, с коректен адрес и телефон за връзка, със заявка, че цялото семейство ще остане под карантина.

Днес са посетени два адреса на възрастни, които са се обадили след 14 ч. във вторник. По обяд има 3 нови заявки от възрастни хора за закупуване на лекарства и хранителни продукти. Те ще бъдат обслужени днес от служителите на Домашния социален патронаж. Работата на дежурните екипи продължава.

Кметът Станислав Дечев призовава всички граждани да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента.

Храна

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
горещ телефон
горещ телефон
18.03.2020 13:12 13:12

Доносниците се активизираха.

гг
гг
18.03.2020 17:01 17:01

Бизнеса е такъв вмомента

Христов
Христов
20.03.2020 14:14 14:14

За Администрацията ви има безплатни средства и за тяхните семейства а за Нас маски по 5 лв.

Back to top button