Регион

Част от работниците в „Язаки“ без маски, затварят завода до дни

Част от работниците в завод „Язаки“ край пътя Хасково – Димитровград още са без предпазни маски. На други такива са раздадени срещу подпис.

От РЗИ – Хасково са удължили предписанието към ръководството на завода до края на седмицата. Причината е, че още не могат да се доставят маски за всички.

Завод

Haskovo.info припомня, че преди два дни стотици работници в завода излязоха на протест. Хората се страхуват, че могат да се заразят с коронавирус, защото нямат предпазни средства и работят много близо един до друг.

Институциите влязоха на проверка и дадоха предписания. Мениджърите пък изчакваха отговор от ръководството в Япония дали да продължат работа.

По последна информация, заводът ще продължи да работи до изпълняването на поета голяма поръчка за немско предприятие. След това той ще затвори, като това се очаква да стане през следващата седмица.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

7 коментара

  1. Мениджърите се обърнаха към ръководството в „Япония“дали да работят 😂 отговорът е-Ще работят за изпълняването на поета голяма поръчка за немско предприятие,ако трябва ще изкопаем голяма яма за да изхвърляме умиращите в нея-казаха от Япония( бай Ганьо )

    1. тъпак . утре цигойн може да ти качи болест. така ,че здравето на цигойна е и твое здраве. тъпак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button