Хасково

Проверяват фирми за мерките срещу коронавируса, мият и дезинфекцират в Хасково

Започват поетапни проверки на фирми за изпълнението на превантивните мерки срещу разпространението на коронавируса, съобщават от областна администрация.

Решението за това е взето от Областния кризисен щаб в Хасково. Проверките ще се извършват от РЗИ, МВР и Инспекцията по труда. При установяване на нарушение на препоръките от Главния държавен здравен инспектор се дават предписания за изпълнение. Ако предписанието не бъде спазено, ще се налагат строги санкции, в това число – спиране на дейността.

Областният щаб е поискал съдействие от кметовете на общини, села и кметските наместници да следят за всички завърнали се от чужбина. Информацията за тези лица трябва да бъде предавана на РЗИ с коректни данни за лицето, от коя страна и на коя дата се е завърнало. Кметовете на общините трябва да имат готовност при увеличаване на броя на карантинираните да въведат организация за осигуряването с храна и лекарства на нуждаещите се, самотно живеещи възрастни хора, трудноподвижни или болни хора.

Продължава почистването и миенето на улиците в Хасково, съобщават от общината. Работата се извършва по график. Обработени са основните булеварди и централни квартални улици, местата около зеленчуковия пазар, големите търговски вериги и паркингите. Дейностите по миене на улиците и дезинфекция на парковете и местата за отдих в града не отменят задълженията на хората да спазват мерките, наложени от Извънредното положение, допълват от кметството. Призовават се гражданите да правят дезинфекция на общите части на жилищните сгради и домовете.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button