Регион

Купуват 17 термокамери за Капитан Андреево и Капитан Петко войвода

Обществена поръчка за доставка, монтаж и инсталация на 17 термокамери обявиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Камерите ще измерват телесна температура. Купуват се още монитор за наблюдение, изграждане на свързаността между камерите и монитора, осигуряване на необходим софтуер, чрез който ще се осъществява видеонаблюдението и сигнализацията за промяната на телесната температура на преминаващите. Те ще бъдат монтирани на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. Предвидена е поддръжка и сервизно обслужване денонощно за 24 месеца.

Прогнозната стойност на поръчката е 103 208 лв. без ДДС. Професионалната област, в която попада поръчката е Системи за управление на сигурността. Тя е по пряко договаряне. Мотивът за избор на процедурата са въведените противоепидемични мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса в България и обявеното извънредно положение.

Сега температурата на преминаващите през „Капитан Андреево“ се измерва с безконтактни термометри от лекари.

Към тази сутрин потвърдените случаи на коронавирус в България са вече 112.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button