Хасково

Джамиите затвориха, продължава дезинфекцията в Хасково

Джамиите в Хасково затвориха заради опасността от разпространението на коронавируса и да се избегне струпването на хора.

Районният мюфтия Басри Еминефенди заяви пред Haskovo.info, че забраната е в сила по време на извънредното положение в страната. Той препоръча на мюсюлманите намазите да ги кланят в домовете си. Мерките са по разпореждане на Главно мюфтийство.

Православните храмове са отворени за вярващите. Архиерейският наместник отец Георги Тодев каза, че църквите се дезинфекцират, а на хората се препоръчва да не се струпват. Всяка вечер от 21 до 21:15 часа църковните камбани бият в знак на подкрепа на медиците, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите. Това се прави по разпореждане на пловдивския митрополит Николай.

Дезинфекция

Община Хасково продължава с редовното измиване на централните улици и дезинфекция на обществени места и тролеите. Следи се да няма струпване на хора, доставя се храна и лекарства на нуждаещите се, като заявките са на телефони 0884 619 636, 0884 156 636.

Сигнали за нарушения на нарежданията на Националния оперативен щаб и здравното министерство се подават на дежурните телефони в общината или във фейсбук страницата на кметството. От общината апелират всички да останат по домовете си.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданка
Гражданка
20.03.2020 15:14 15:14

Това не е дезинфекция,а най-обикновено миене на улиците и то само централните булеварди.Никъде до тука не се каза дезинфектанта. Поне да сложат едно обикновено веро

Back to top button