ВажноХасково

Забраняват пътуванията освен на работа, при лекар или връщане вкъщи – ВИДЕО

Нови рестриктивни мерки се въвеждат от тази нощ в България със заповед на здравния министър с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса.

На входовете и изходите на областните градове ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на пътуващите. Ще се пускат само такива с неотложно пътуване – за лечение, за работа или които се прибират вкъщи. Това ще се удостоверява със служебни бележки от работодатели, от лекари и документ за самоличност.

От тази нощ се забранява посещението на паркове, градски градини, детски и спортни площадки.

На хората до 60-годишна възраст се забранява да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. Идеята е възрастните да ги посетят в това време и да не се срещат с младите и да не е хаотично посещението на тези магазини.

Към 16:30 часа в страната има 15 нови случая на коронавирус. 11 са в София, а 4 – в град Добрич. Така общо заразените вече са 127.

 

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  1. Не мирясаха тези пенсионери.Сега дано разберат,че трябва да стоят вкъщи.И видим как ще ги посещават младите,които живеят в големите градове

    1. Напротив, най дисциплинирани са възрастните. Навсякъде в града и околностите, в паркове и открити спортни площадки са групи младежи и деца, пеша, на велосипеди и с коли. Те може и по малко да умират (това е относително и индивидуално), но РАЗНАСЯТ заразата.

      1. На снимките в новинарските сайтове само пенсионери киснеха по пейките. Пред аптеките се вият опашки от тях…, тъй че да не си хвърляме камъни в градината! Който цени живота – своя и този на другите, знае как да се пази и си спазва сам карантината.

  2. Тая Минчовата от математическата съвсем е изкуфяла. Ще сигнализираме да й направят пълна проверка. Искаме всеки тест да бъде повторно проверен и да стегне в оригиналния си вид до родителите. Иначе няма повече дамълчим за всичко, което се случва в това училище!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button