Регион

„Язаки“: Чакаме още предпазни маски

Дни след протеста на стотици работници в завода край пътя Хасково – Димитровград от „Язаки“ изпратиха официално изявление до медиите.

В него се казва, че здравето и безопасността на служителите са най-важните приоритети на компанията. Взети са извънредни предпазни мерки. Сред тях са: извършване на дезинфекция, избягване на струпване на хора, измерване температурата на служителите, раздаването на защитни маски, като се очаква доставката на още 7 000 до края на деня. Забранено е посещението на външни лица.

В същото време читатели на Haskovo.info изпратиха снимка от днес. Сутринта отново е имало струпване на работници без маски, въпреки указанията от ръководството им да стоят на по-голямо разстояние един от друг.

Haskovo.info припомня, че преди три дни стотици работници в завода излязоха на протест. Хората се страхуват, че могат да се заразят с коронавирус, защото нямат предпазни средства и работят много близо един до друг. Институциите влязоха на проверка и дадоха предписания. Мениджърите пък изчакваха отговор от ръководството в Япония дали да продължат работа.

Ето пълният текст на официалното писмо на „Язаки“ до медиите:

Това изявление е подготвено, за да отговори на запитванията на служителите и представители на медиите относно ситуацията в завода на „Язаки“ в Димитровград, България.

Здравето и безопасността на служителите са най-важните приоритети на “Язаки България”. Ние взимаме извънредни предпазни мерки, за да ограничим риска нашите служители да бъдат изложени на опасността от зараза с коронавирус (COVID-19) в тази безпрецедентна ситуация.

Моля да бъдете сигурни, че правим всичко възможно, за да защитим служителите си. Следваме стриктно ограниченията, свързани с извънредното положение, обявено от Народното събрание на Република България и се съобразяваме с въведените мерки и от министъра на здравеопазването.

Въведохме следните предпазни мерки в завода “Язаки Димитровград” в България, както и в останалите предприятия от групата в Европа:

• Продължаваме да прилагаме и дори да надграждаме правилата за безопасност, здраве и околна среда чрез дезинфекция на прилежащите площи.
• Формираме работни групи въз основа на служебните отговорности, за да отделим един от друг служителите и да създадем условия за социална дистанция.
• Следим здравето на целия персонал чрез измерване на температурата на всеки служител преди влизането му в завода при започването на работната му смяна.
• Към този момент сме предоставили защитни маски на целия си персонал и очакваме доставка на 7000 допълнителни маски до края на деня.
• Продължаваме да осигуряваме ръкавици на служителите, които искат да ги носят за защита, и увеличихме броя на наличните средства за дезинфекция.
• Забранихме всички външни посещения в предприятията на „Язаки“.
• Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с националните и местните здравни служби, за да гарантираме, че разполагаме с най-актуалната информация.

Регионалната здравна инспекция – Хасково и Инспекцията по труда посетиха нашите производствени помещения в Димитровград и заявиха, че не виждат риск за продължаване на дейността.

Ние внимателно наблюдаваме ситуацията и нашият оперативен мениджмънт на глобално ниво прави всичко възможно, за да можем да защитим хората и да гарантираме продължаването на бизнеса. Ние насърчаваме нашите служители да продължат да работят, защитени, в безопасна среда, тъй като е нужно да гарантираме непрекъснатостта на процесите и да подкрепим клиентите си, чиито бизнес които зависи от нашите производствени мощности в цяла Европа.

Ние дълбоко оценяваме отдадеността и ангажираността на своите служители, от които зависи да преодолеем тази безпрецедентна ситуация.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тодор
Тодор
20.03.2020 20:04 20:04

абе хайде стига с това Язаки. Продънихте ни ушите. Какво сте се заяли с този завод. Другите да не са по-хубави. Просто тук цветнокожите са по ревливи и вие само при тях ходите. Българина си работи и се мъчи и мълчи , но всички медии само тези снимат.

Деси
Деси
20.03.2020 20:51 20:51

А в заводите където се произвеждат основните хранителни продукти дали се спазват всички предписания?

Анонимен
Анонимен
21.03.2020 11:18 11:18

Затваряйте ЯЗАКИ-И-И-И-И-И

и
и
22.03.2020 16:23 16:23

Язаки ще затвори, ама какво ще правим след месец? Заплатата ще свърши бързо, а работата ще е загубена…

ЯзЪки
ЯзЪки
23.03.2020 15:48 15:48

На мангала не му се работи и иска вкъщи, ама иска и да му се плаща докато си стои вкъщи – нагла работа !

Senol
Senol
22.12.2022 4:42 4:42

Кого се радвам че отвориха язаки че има работа за младите хора и зима работници за зработа

Back to top button