Хасково

Вече проверяват влизащите и излизащите от Хасково на КПП-та

На всички входно-изходни артерии на Хасково вече са организирани Контролно пропускателни пунктове, съобщават от Община Хасково.

Те са в изпълнение на заповедта на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID 19 и обявеното извънредно положение в България.

Там се извършва проверка за целта на пътуването на гражданите. Пропускат се да излязат или влязат в града само лица, за които пътуването е неотложно – здравословни проблеми на пътуващия или негови близки; работа; завръщане по настоящ или постоянен адрес. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускане или влизане в Хасково.

Пунктовете са на изходите на Хасково в посока Димитровград, Харманли, Кърджали и Минерални бани. В работата се включиха и екипи на община Хасково, които подпомагат служителите на реда.

Дейностите по налагане на ограниченията за пътуване бяха контролирани от кмета Станислав Дечев и областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, уточняват от кметството.

Вижте всички ограничения, които влязоха в сила от 0 часа на 21 март:

Забраняват пътуванията освен на работа, при лекар или връщане вкъщи – ВИДЕО

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button