Хасково

В първите часове на блокадата върнаха десетки, тръгнали на пазар и за риба

На десетки хора не беше позволено да напуснат Хасково в първите часове на блокадата.

От снощи на всички изходи на областния град бяха разположени Контролно-пропускателни пунктове – в посока Димитровград, Харманли, Кърджали и Минерални бани. Полицейски екипи проверяват всеки един автомобил.

Блокада

Haskovo.info припомня, че от полунощ беше затегнат пропускателният режим за всички областни градове със заповед на здравния министър. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса. Пропускат се да преминат само лица, за които пътуването е неотложно – здравословни проблеми на пътуващия или негови близки, работа, завръщане по настоящ или постоянен адрес. Тези причини се удостоверяват със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускането на Хасково.

На изхода за Димитровград тази сутрин бяха връщани хора, тръгнали на пазар в отворените магазини в Стара Загора. Обратно към Хасково поеха рибари, семейство, тръгнало за летището в София, както и такива, отиващи на разходка в Пловдив. Иначе, има десетки, излизащи от Хасково, за да отидат на работа. Някои от тях още нямаха служебни бележки от работодателите, но полицаите им казваха в най-скоро време да се снабдят с такива. Засега тук на входа към Хасково няма подобен пропускателен пункт.

Възмутени хора сигнализира, че за около половин час блокадата на пътя е била прекъсната. Във Фейсбук кметът Станислав Дечев също изрази възмущението си и поиска обяснение от полицията.

От Областната дирекция на МВР коментираха пред Haskovo.info, че прекъсването на блокадата е заради смяната на патрулите. Ще бъде назначена вътрешна проверка, а виновните ще бъдат наказани.

Блокада

Припомняме, че от тази нощ влязоха в сила и други извънредни мерки. Забранява се посещението на паркове, градски градини, детски и спортни площадки. Здравният министър Кирил Ананиев уточни, че хората, които имат домашни любимци могат да ги разходят за кратко и без да има струпване на хора.

На хората до 60-годишна възраст се забранява да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. Идеята е възрастните да ги посетят в това време, да не се срещат с младите и да не е хаотично посещението на тези обекти.

От Националния щаб съобщиха тази сутрин, че заразените в страната са вече 142. Това са 84 мъже и 58 жени. Средната възраст е 42 г., като най-малкият пациент е на 4 г., а най-възрастният – на 81 г. Трима са починалите, като смъртността е 2.1%. Трима вече са се излекували.

След временното прекъсване на блокадата вече се образуваха опашки

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

16 коментара

 1. Тоя гашльо откъсан кво се е маскирал като нинджа и се мисли явно за изгряваща барета, вместо да си сложи нужната за момента маска!? Няма да се оправим като има такиа примерни баретки

  1. Прост си ти бе кашон.Какво като ида за риба,ще се заразя ли там сред природат ?И какъв е момента,че имало 170 заразени ли и 3 починали старци?

 2. Какъв пазар, каква разходка, каква риба, БРЕ хора?! Спрете се, че да се отървем по- рано от този вирус. Как не разбрахте, че сега е най- важно си стоите у дома?! Хайде вземете се в ръце, че ако не го направите освен летния и следващия зимен сезон ще е провал, а мерките ще стават все по- големи. От всички нас зависи да съхраним себе си и близките си хора.

  1. Трудно се обяснява на уния 80 процента. Дори невъзможно. Докато не стане напечено като в Италия няма да те разберат. За съжаление

 3. Нищо неразбиращи човечета изказват мнения по въпроса, по добре не коментирайте полицаите и лекарите който в този тежък за България момент се грижат за доброто ви.До първия коментиращ, знаеш ли колко часа издържа една маска от 2 до 4 часа, а знаеш ли колко часа е смяната на полицаите който получават по една маска. Така като не са ви ясни нещата не изразявайте мнения, вслушайте се в разпорежданията на властите.

 4. Този „гашльо откъсан“ работи така, защото няма по какъв друг начин да се защити, а докато съществуват такива малоумни копелета като теб, ще сме в това положение

 5. Елате в беничарницата на ъгъла улица Тотлебен и Хан Аспарух да видите всеки ден масите са пълни,пият ракия и неим пука за вируси а полицията спи.

 6. Защо само на изход не трябвали и на влизане в Хасково да има КПП та .Тези от МВР нямат ресусрс за осъществяване на контрол .Трябва Армията да излиза те знаят и могат !!! Имат опит и пиле няма да излезе .

 7. НИЕ ВСИЧКИ ЩЕ СИ СТОИМ В КЪЩИ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТ ЧУЖБИНА ПРИСТИГАТ С АВТОБУСИТЕ.ТОВА ЛИ СА АДЕКВАТНИТЕ МЕРКИ?КАКВО ЛОШО ИМА ДА СИ В ПАРКА,КАТО СЕДИШ НА КИЛОМЕТРИ РАЗСТОЯНИЕ?

 8. Градът, освен че има 4 основни изходни артерии, има поне още толкова по черни пътища. Там има ли КПП-та?

 9. Заповедта се отнася за забрана напускането на областта, не на града! Защо не се дава на хората да напуснат града и да помогнат на родителите си на село например или да подишат чист въздух край реката?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button