Хасково

Личните лекари без осигурени предпазни средства, купуват си сами

Личните лекари в Хасково все още са без предпазни средства. Те са принудени сами да се снабдяват с маски, ръкавици и облекла, което се оказва трудно, а и понякога невъзможно.

Д-р Николай Николов е педиатър. В листата му има хиляди пациенти, които продължават да имат нужда от прегледи, въпреки притеснението си. В поликлиниката има редовна дезинфекция, а пациентите изчакват отвън, но оказва се личните предпазни средства липсват.

Маски

Лекарят използва спиртен разтвор за дезинфектант. В началото ползвал маска, с която по принцип си пръска лозята, а еднократните, които имал раздал на медицинските сестри. По думите му обаче обикновените маски няма да ни предпазят от коронавируса.

След дълго чакане държавата вече е осигурила минимално количества маски. Председателят на Районната лекарска колегия в Хасково д-р Николай Колев казва, че ще бъдат раздадени 8 000 еднократни маски за 4 100 общопрактикуващи лекари. Той обаче пресмята, че това е крайно недостатъчно, защото на практика един лекар и една медицинска сестра ще имат една еднократна маска, която може да се ползва само два часа. Никой от лекарите от другите градове на областта нямал да дойде да вземе тези две маски, коментира д-р Колев.

Маски
д-р Николай Колев

„Аз отказвам да ги получа и да се брои, че някой е положил грижи да ме предпази“, казва и д-р Николов. На ден той има между 10 и 15 остри случая. От предполагаемо върналите се в Хасково от чужбина са му се обадили само трима пациенти, за да го информират, че са под карантина вкъщи.

Според общопрактищуващите лекари трябва да има повече възможности за диагностициране и тестване. Положителното е, че поне част от хората са си останали по домовете.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.03.2020 13:20 13:20

Ебати държавата

Анонимен
Анонимен
21.03.2020 13:21 13:21

Искам си бай Тошо и социализма. Тази толерасто -педерастия не се трае

болен съм
болен съм
21.03.2020 13:36 13:36

Личните лекари сега ли разбраха че идва пандемия че не се запасиха като разумни хора. Взимат такса за всеки пациент от касата и от пациента и пак реват. хайде да се държат по отговорно. Освен това вече им осигуриха, от помощите и даренията. Мисля че могат малко да се бръкнат не само да прибират.

Василев
Василев
21.03.2020 14:24 14:24

Играят го – на има ,няма го.Има за тях от потребителска такса и от РЗК.За нас няма нищо.И пак ги подкрепихме .Здравната каса се точи най- много от познайте от първи път…..

Оплаквачката др Н
Оплаквачката др Н
21.03.2020 14:48 14:48

Ей, писна ми от този доктор все реве, като вдовица за …. Да каже колко пари прибира от касата и от таксите, как всеки от нас си купува личните предпазни средства, а той не може. Как така най-добрият педиатър с най-много пациенти в града над 5 000 души д-р Живко Христов един път не се оплака, един път не изрева а продължава с моторчето си да обикаля на домашни посещени дори пациентите си. Това е медик гопода,а не като вас бизнесмени .

Банг банг
Банг банг
21.03.2020 15:00 15:00

От София от БЛС им го казаха ,че при истинска криза си проличава кои са истински лекари и кои са попаднали там случайно!

Анонимен
Анонимен
21.03.2020 16:02 16:02

Последните няколко коментатора, вие сериозно ли в този момент решихте да плюете и да се заяждате? Ако при вас идват на ден по 10 човека с температура и вие трябва да сте на 15 см от тях и да ги пипате дали няма да искате предпазни средства? И ако бяхте прочели, щяхте да знаете, че са им осигурили по една маска на човек, еднократна, за 2 часа.

айде айде
айде айде
21.03.2020 16:50 16:50
Отговор до  Анонимен

Да си закупят те са общо практикуващи лекари т.н. частна практика не преглеждат гратис. Получават доста добри пари на месец , хиляди левове. Всяка професия има риск и те са си поели своят риск, а да си донтор , учител това е призвание!

Анонимен
Анонимен
21.03.2020 21:18 21:18

Еиииии каква злоба,каква завист !!! Спрете се !!!

Гаро
Гаро
22.03.2020 17:19 17:19

Няма злоба ,няма завист ,изкупосал се пред 3-та поликлиника д-р Колев и плачи най- нагло,там зад него пише ЧАСНО ЗАВЕДЕНИЕ ,работи по договор с РЗК. Да се откаже от договора , и да работи на частно. Ще пита къде Акат гладните.

Back to top button