Регион

Болницата в Харманли има спешна нужда от генератор

Болницата в Харманли има спешна нужда от генератор за безпроблемното обслужване на апаратурата, която е за пациенти в много тежко състояние, съобщават от общината.

Проблемът е бил поставен на последното заседание на Общинския кризисен щаб. На него са обсъдени мерките срещу разпространението на коронавируса.

Очаква се гражданска подкрепа за закупуването на генератор и UPS устройства за апаратите за командно дишане. Болницата разполага с три апарата за командно дишане.

В МБАЛ – Харманли е подготвено изолирано пространство със самостоятелен вход-изход, с две стаи и към момента 4 легла за евентуални пациенти в средно тежка форма на заболяване от коронавирус. При необходимост веднага могат да бъдат използвани още две стаи с общо 7 легла за пациенти.

Закупени са 300 защитни облекла за еднократна употреба, 200 предпазни очила и 400 защитни маски от по-висок клас. Поръчани са още защитни облекла от висок клас.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
covid
covid
22.03.2020 11:37 11:37

Обърнете се към бандитът Тиквата, той има достатъчно откраднати пари, за да ви купи генератор.

Back to top button