Хасково

Полицията и общината приканват хората да напуснат парковете и да не се струпват

Втори пореден ден от полицията и община Хасково приканват хората да не се струпват в областния град.

Тази сутрин полицейски патрул отново констатира групи от хора и играещи деца по детските и спортните площадки в квартал „Орфей“. На хората беше нареждано веднага да се разпръсват, а децата да напуснат площадките. Те се подчиняваха, но наблюдението на полицаите от вчера до днес е, че има много хората, които не се съобразяват със забраните. Засега те не могат да бъдат санкционирани.

Акция

Кметът Станислав Дечев и заместникът му Динко Тенев провериха какво се случва на Кенана и Ямача. И в двата парка имаше хора, които спортуват, разхождат се или седят по пейките. Те бяха приканвани веднага да напуснат парка и да се приберат по домовете си. Тези действия на общината и полицията ще продължат.

Акция

Кметът заяви, че най-вероятно утре ще издаде заповед да спрат да работят уличните кафе автомати на територията на община Хасково заради съмнения около тяхната дезинфекция. Дечев коментира пред Haskovo.info, че засега не се налага въвеждането на вечерен час. Наблюденията са му, че късно вечер или рано сутрин няма много хора навън.

Акция

Haskovo.info припомня, че от събота са забранени всякакви посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки. Хората единствено могат да разхождат за кратко домашните си любимци в парковете, но без да се струпват.

Акция

Междувременно, читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за струпване на хора из Хасково, както и на деца по площадките.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

ИЗПРАТИ НОВИНА

42 коментара

  1. АБЕ В ЗАВОД КАВАЗАКИ НЯМА ЛИ СТРУПАНИ 2500 ЧОВЕКА. ТАМ ЩО НЕ ГИ РАЗГОНЯТ. ПИТАМ КОЙ СЕ ПОДПИСА ЧЕ НЯМА ОПАСТНОСТ ОТ ЗАРАЗА.

   1. В големите магазини те карат да влизаш с количка ( за да се спазва дистанция) . Тези колички не ги ли пипа всеки и каква е разликата с кафе автоматите.

  1. И на кафето ли ще ни посегнат!?
   В магазините, в които продават кафе, не се поддържа хигиена – продавачът с едни и същи немити ръце пипа парите и чашата с кафето.
   Предпочитам сам да си взема кафето от автомата.

  1. Заповядайте в у-ще“Алеко Константинов“-бившето „Д.Канев“-което не функционира от няколко години като такова-където по цял ден се събират групички младежи с автомобили-за дрифт…вкл.и днес и което са превърнали в сметище….Нищо не може да ги прибере…те са просто 6 волтови-)))

   1. Атакаааааао,братчеда с червения анцунг пък откъде е взел това куче което разхожда??????

  2. Много правилно! Затварят всичко и солени глоби за тези, които нарушават.

 1. Язовирите са пълни с хора. Полицаите по КПП-та няма как да разберат, че ги лъжат и имат неотложна работа визирана в предприетите мерки.

 2. АБЕ КЪДЕ ГО ВИДЯХТЕ ТОВА СТРУПВАНЕ НА ХОРА.ХАЙДЕ СТИГА СТЕ СЕ ПРАВИЛИ МНОГО НА ЗАГРИЖЕНИ.ЗАЩО НЕ ВИДИТЕ АВТОБУСИТЕ ,КОИТО ПРИСТИГАТ ОТ ЧУЖБИНА И КОИТО ДОНЕСОХА ВИРУСА,АМИ СТЕ СНИМАЛИ 5-6 ЧОВЕКА В ПАРКА.ТА ТЕ СА НА КИЛОМЕТРИ РАЗСТОЯНИЕ.

 3. В парковете хората се движат на големи разстояния и няма нищо тревожно.Те това,което трябваше да ограничат-а именно,автобусите от Италия,Испания и др. не го правят,тръгнали да гонят хората от парковете.

   1. До всички чакали от хасково който са тъпи на кучета. Като излезнат двама души в парка да се разходят и постоят на пейка няма да се заразят. Затвориха Ви вкъщи по цял ден стойте и пишете колко сме прости ние хората излезли на въздух. Вземетр и проверете как се предава вируса на какво разстояние. А и си проветрете апартаментите, че от ядене на чесън и не къпане сега да икономисате да не ми натресете с някаква нова бактерия картовчовци! Нека хора засегнати от това да започнат да ме нареждат от долу не ми пука вие ще умрете от глад аз не!

 4. Народе излизайте си на въздух така или иначе ще умрем от глад и безпаричие

  1. И като излизате, само удължавате извънредното положение. Ей на такива немислищи хора, трябват яки глоби, за да им дойде акъла в главичките.

   1. ВЕРОНИКА МОЛЯ ТЕ, АМА МНОГО ТЕ МОЛЯ ПИИИ СИ ХАПЧЕТАТА РЕДОВНО НЕ ИСКАМ ДА ВИЖДАМ ПОСЛЕ СЛЕД ПАНДЕМИТЯ ЛУДИ И ПСИХЯСАЛИ ХОРА ИМА АНТИ -ДЕПРЕСАНТИ ОТИВАЙ И СИ ГИ ВЗИМАЙ ОТ АПТЕКАТА РЕДОВНО ….ПЪЛНА ГЛУПОСТ Е ТОЗИ ВИРУС МИЛИОНИ УМИРАТ ОТ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ОТ ТОЗИ ВИРУС…………

  2. Кафето ни? То по тази логика да забранят стоките, които са на открито, т. е. целият зеленчуков пазар да го затворят, месото, което не е пакетирано, сиренето, което е в кофи и се разфасова,наливната вода, която се пълни пунктовете….. Още!?

 5. Моля, да се сложат камери навсякъде и в магазините и половината Ви проблеми ще бъдат решени!

 6. В ГРАДСКИТЕ ТОАЛЕТНИ ИМАШЕ СТРУПАНИ НАЙ-МНОГО ХОРА.ИДЕТЕ И ТАМ ДА ПРОВЕРИТЕ.ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ.

 7. Забраната трябва да се отнася само за най-рисковата група според мен, не за всички.Децата имат нужда от игра.Трябва да има ограничение само за възрастните и най-застрашените, т.е. от 40 до 49 години. днес го съобщиха, те са най-застрашени и лесно податливи на зараза.

 8. Автобусите пътуват със хора…там как ще ги накарате да не се струпват на едно място…Надявам се Областния управител да реагира…

  1. какъв здравен контрол искаш на кпп-то бе човек. ти нещо вече съвсем издруса гроздето от асмата. още малко ще поискаш и с…ка да ти правят да те проверят дигаш ли го самолета. хайде да се спрете да давате акъли. ако имахте сега щяхте да работите не да пишете коментари.

 9. Всяка сутрин си ходя на Кенана за около час,5-6км.разходка.Срещам все едни и същи хора,но всички сме по единично и на десетки метри и повече разстояние.Това го правя от години и хората са си все същите,които срещам.Няма струпване като на панаир,няма опастност от зараза.Имаме нужда от чист въздух.Не съм вчерашен и съм наясно със ситуацията.Не я подценявам и не рискувам своя и на близките си живота.

  1. Господин Василев, няма струпване от хора, знаете ли защо? Защото много други, включително и аз спазваме ограничителните мерки и не излизаме. Да не мислите, че на нас не ни се излиза? Но вируса се разпространява не само от човек на човек , а и с обувките ни и гумите на колите. Затова колкото по-малко се щъка насам-натам, толкова по малко ще се разнася вируса. Аз предлагам такива като вас да подписват декларация, че не искат да бъдат лекувани в болница, ако имат нужда от хоспитализация. Така ще има място в болниците за хората, които са спазвали ограниченията. Вероятно знаете, че ако се разболеят много хора наведнъж, няма да има достатъчно легла в болниците за всички нуждаещи се. И вероятно знаете, че вируса е много силно заразен и много хора ще се разболеят наведнъж за кратък период от време, ако не се ограничим и нямаме достатъчно съвест.

   1. Абсолютно съм съгласен с теб за декларациите.И това е наистина добра идея да се изисква от всеки който бъде засечен да не спазва карантината да ги карат да подписват там още на пътя декларация,че око се разболеят няма да искат в болница ,А ще останат в парка да се лекуват на чист въздух

 10. Господин Василев, няма струпване от хора, знаете ли защо? Защото много други, включително и аз спазваме ограничителните мерки и не излизаме. Да не мислите, че на нас не ни се излиза? Но вируса се разпространява не само от човек на човек , а и с обувките ни и гумите на колите. Затова колкото по-малко се щъка насам-натам, толкова по малко ще се разнася вируса. Аз предлагам такива като вас да подписват декларация, че не искат да бъдат лекувани в болница, ако имат нужда от хоспитализация. Така ще има място в болниците за хората, които са спазвали ограниченията. Вероятно знаете, че ако се разболеят много хора наведнъж, няма да има достатъчно легла в болниците за всички нуждаещи се. И вероятно знаете, че вируса е много силно заразен и много хора ще се разболеят наведнъж за кратък период от време, ако не се ограничим и нямаме достатъчно съвест.

 11. Г-н Кмет, защо не предприемеш мерки за измиване на града, всички основни улици и основни паркове и градинки, всички пейки да се дезинфекцират в центъра. Все пак ще ходят на работа хора от утре и ще се движат по улиците. Вземай пример от Георги Иванов, не спеше, за да бъде чист града.

  1. Абсолютно съм съгласен с теб за декларациите.И това е наистина добра идея да се изисква от всеки който бъде засечен да не спазва карантината да ги карат да подписват там още на пътя декларация,че око се разболеят няма да искат в болница ,А ще останат в парка да се лекуват на чист въздух

 12. Да забранят ходенето на Кенана и стадиона който наруши забраната карантина за 14 дена

  1. Кафето ни? То по тази логика да забранят стоките, които са на открито, т. е. целият зеленчуков пазар да го затворят, месото, което не е пакетирано, сиренето, което е в кофи и се разфасова,наливната вода, която се пълни пунктовете….. Още!?

 13. Това, което се вижда от снимковия материал е: ХОРАТА СА ДИСЦИПЛИНИРАНИ И СПАЗВАТ ДИСТАНЦИЯ. КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е НАЛОЖЕНА КАРАНТИНА. НЯМА ЗАБРАНА ДА НЕ СЕ ИЗЛИЗА ОТ ДОМА. ЗАЩО ВСИЧКИ ПСИХЯСАХМЕ? НЯМА ЗАБРАНА ДА НЕ СЕ ИЗЛИЗА И ДА СЕ ПРАВЯТ РАЗХОДКИ. ВАЖНОТО Е ДА МИСЛИМ ЕДИН ЗА ДРУГ, ДА СЕ ПАЗИ ДИНСТАНЦИЯ, ДА НЕ СЕ СЪБИРАМЕ НА ГРУПИ И ДА СЕ СПАЗВА СТРОГА ХИГИЕНА. ДА СЕ САМОИЗОЛИРАМЕ В СЛУЧАЙ, ЧЕ СМЕ ПЪТУВАЛИ В РИСКОВ РЕГИОН ИЛИ СМЕ КОНТАКТУВАЛИ С ХОРА, ПЪТУВАЛИ В ТЕЗИ РЕГИОНИ. ДА ИМАМЕ СЪВЕСТ И ДА МИСЛИМ ЗА СЕБЕ СИ И ВСИЧКИ ОКОЛО НАС. ДА ПОМИСЛИМ ЗА МЕДИЦИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ ПОГРИЖАТ ЗА НАС, РАНО ИЛИ КЪСНО. НЕ БЪДЕТЕ БЕЗОТГОВОРНИ. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ХУЛИТЕ, А СЕ ЗАМИСЛЕТЕ. УТРЕ ВИЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ НА БОЛНИЧНОТО ЛЕГЛО С РЕСПИРАТОРЕН АПАРАТ. ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИ Е ТОЛКОВА ЗАБАВНО.

 14. Д-р Павлов ти си свиркаджия, къв го търсят полицаите там, а за самолета и гроздето не се кахъри, като се качиш на полет 74 очите ще ти станат като Караджаловски булгар.

 15. Напротив кафе-автоматите са много по-хигиенични от кафето,което продават по магазините. При тях човек си взема кафето със собствените ръце или с кърпичка и няма достъп от други хора., докато в магазина продавачката брои парите, хваща чашката, слага капсулата с кафе слага, бъркалката,захарта, сметаната, после отива дава колбаси, сирене на други клиенти , пак брои парите им и през това време опашката ти диша срещу кафето….Каква е логиката?
  И друго – точно в 8.30 като отиваме на работа, няма откъде да си купим кафе, защото не може а влизаме в магазините пък по това време…..

 16. ЕЙЙЙ,КОЛКО Е ОГРАНИЧЕН НАРОДА.НЯМА НУЖДА НЯКОЙ ДРУГ ДА НАТИСКА БЪЛГАРИНА В КАЗАНА,ТОЙ САМ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА.ДЕКЛАРАЦИИ ДА ИМА-И ЗАЩО,ДА СИ ИЗБЪРШИШ ЗАДНИКА ЛИ С ТЯХ.ПОГЛЕДНЕТЕ ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ МЕРКИ-С КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАШ,НО ИНАЧЕ НЕ.КАТО СИ СТОИШ НА РАЗСТОЯНИЕ,КАКВО ЛОШО ИМА.ДАЙТЕ СЕГА ДА НАЛАГАМЕ КАРАНТИНА,МНОГО СМЕ ПОСЛУШНИ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ -ДЕ ДА МОЖЕХМЕ И ТОЛКО ДА РАБОТИМ ИЛИ ДА СЕ ВДИГНЕМ НА СТАЧКА?….СТОЙТЕ В КЪЩИ И ПСИХЯСВАЙТЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button