Хасково

Петима нарушиха карантината в Хасковско, издирват 19-годишна

Петима са засечени през последните дни в нарушаване на карантината в Хасковска област, съобщават от полицията. Досъдебните производства се наблюдават от прокуратурата.

Вчера 25-годишен мъж, който се върнал от чужбина, е нарушил карантината. Той напуснал дома си и отишъл на риболов, като бил проверен от полицаи и върнат в жилището си в хасковско село.

В Любимец 19-годишно момиче, завърнало се от чужбина, е нарушило мерките за карантина и е напуснало дома си, като в момента се издирва.

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за това, че 59-годишна жена, завърнала се от чужбина, е нарушила задължителните мерките за карантина и е заминала за Брюксел, Белгия. Същото е извършил и 49-годишен мъж. На 19 март той е бил проверен от полицаи и върнат в дома си в Харманли.

41-годишен мъж от Ивайловград под карантина е бил засечен да се разхожда в града, като е бил върнат в дома си от полицейски служители.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. Според закона неспазването на карантинния период, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

5 коментара

  1. ЗА ТОВА ,ГЛЕДАЙТЕ И СЛЕДЕТЕ ТЕЗИ ,КОИТО СА ПОД КАРАНТИНА,А НЕ ХОРАТА ПО ПАРКОВЕТЕ,КОИТО ЗА МАЛКО СА ИЗЛЕЗЛИ ДА СЕ РАЗХОДЯТ.АВТОБУСИТЕ ОТ ЧУЖБИНА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИДВАТ,А НИЕ ЩЕ СИ СТОИМ В КЪЩИ.ПО-ГЛУПАВО ОТ ТОВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.

  2. Пълнете ги такива внякоя стара казарма. На границата предупреждение и след нарушение в някоя стара казарма за 20 дни. Ако е здрав да излиза тогава. Само железни мерки за дебилите

  3. Вкарваме случаи от чужбина, екскурзианти, далавераджии, а ние тук си убиваме икономиката и рискуваме живота си, заради тях.

  4. Това са двуличници,които обикалят все там където им е изгодно .Натоварете ги на един влак и обратно откъдето са дошли безмозъчни примати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button