Хасково

Следят кой влиза и излиза от Хасково с камери, записват и номерата – ВИДЕО

Всички автомобили които влизат и излизат от Хасково се следят с камери, като се записват и номерата им.

Камерите за видеонаблюдение в областния град ще бъдат удвоени до края на седмицата, съобщи кметът Станислав Дечев. Така те ще станат около 200. По този начин ще бъдат обхванати всички обществени места. Следят се активно входовете и изходите на града. Камерите ще позволят да се засичат нарушители на мерките срещу разпространението на коронавируса. Вече имало опити хасковлии да заобикалят по черни пътища КПП-та на входовете на Хасково.

Станислав Дечев

Haskovo.info припомня, че полицията от събота следи за влизащите и излизащите от Хасково. За уикенда са преминали 28 000 автомобила, показва видеонаблюдението на общината. За сравнение през предходния уикенда преминалите са били 50 000.

Както Haskovo.info писа, за около половин час събота сутринта имаше прекъсване на блокадата. От полицията заявиха, че се е извършвала смяна на патрулите, назначена е вътрешна проверка и виновните ще бъдат наказани. През това време в Хасково са влезли 109 коли, а са излезли – 124, каза кметът, като посочи, че на камерите се виждат и номерата им.

Дечев е разговарял с кмета на Димитровград Иво Димов и е взето решение превозвачите да следят пътниците да бъдат с маски. Автобусите се дезинфекцират. През следващите дни се очаква дезинфектанти да получат и домоуправителите в Хасково. С тях ще бъдат дезинфекцирани общите части на жилищните сгради. Haskovo.info припомня, че дезинфектанти започват да се раздават и на домоуправителите в Димитровград. Там вече са забранени уличните кафе-автомати, такава заповед ще бъде издадена и за Хасково. Скоро община Хасково ще започне и набирането на доброволци.

Станислав Дечев благодари на дарителите на маски и дезинфектанти. Той допълни, че поне 5 хасковски фирми вече шият маски.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

14 коментара

   1. Отново безхаберно харчене на пари на хасковските данъкоплатци, вдигнаха данъците на хората за да се крадат, особенно във времето на криза!

 1. Като ходя да си купувам вода за пиене щото не можахте да се справите с урана в тръбите, да ти се обаждам ли всеки път дали мога да излезна?

 2. Нещо куца тук. Лично и аз в неделя минах по. Черен път, не виждам какъв е проблема в това. Не е забранено, а и ако нямам винетка къде ми е алтернативата???? Така че не е престъпление да си ходя до село по черен път. Другарю дечев

 3. Въпрос до кмета :
  Как да ида до вилата си ,която е в друга община в Хасковска област.

  1. Никак. Голям зор. Забранено е влизане и излизане. Само с ковчег. Баси народа, що се мисли за всемогъщ

 4. Ако се напусне града през черен път,на който няма поставени забранителни знаци или съоръжения не би следвало да е нарушение.Всеки има право да избира пътищата от републиканската мрежа. След като кмета смята,че това е нарушение,да вземе нужните мерки и да забрани да се ползват черните пътища,като монтира съответните пътни знаци,съоръжения,а защо не и КПП-та.Значи тайно ще снима колите,но явно няма да им пречи!Каква глупост само!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button