Регион

Раздават храна и вода на шофьорите от опашката на границата

От вторник доброволци от БЧК ще раздават храна и вода на шофьорите от опашката с камиони на ГКПП „Капитан Андреево“.

В раздаването ще се включат и служители на Националното ТОЛ управление. Това са съобщили от Агенция „Пътна инфраструктура“ на днешния Областен кризисен щаб за борба с коронавируса, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Щаб

От Пътната агенция ще предоставят водоноски за нуждите на изчакващите шофьори. Haskovo.info припомня, че вчера по настояване на областния управител Стефка Здравкова на паркингите на автомагистрала „Марица“ покрай колоната бяха поставени допълнителни 10 химически тоалетни. Днес е започнало почистване на магистралата по протежение на опашката. В последните дни колоната достигна Харманли и е с дължина около 50 км.

На заседанието на щаба е станало ясно, че завод „Язаки“ е затворил до 5 април.

Гласувано е разпределението на получените от логистично-координационния център в РЗИ – Хасково 150 респираторни маски (модел МП 70) и 1 000 защитни облекла за полева работа. Щабът е решил те да бъдат предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково, на многопрофилните болници в областта и на ОД на МВР. Днес е пристигнало и дарението на предпазни маски за многократна употреба от Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Те ще бъдат разпределени между поликлиниките в областния град. Директорът на гимназията Росица Иванова е уверила, че шиенето продължава и всяка седмица ще предоставят маски на Областния щаб.

От Националния кризисен щаб ще се поиска да бъдат пренасочени средства от програмите по заетост за осигуряване на здравни медиатори. Те са необходими за подпомагане работата на институциите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Водоноска
Водоноска
23.03.2020 19:49 19:49

От коя вода дават? От хасковската ли?

бат Станчо
бат Станчо
23.03.2020 21:09 21:09

И по една магистрална жрица да им предоставят за успокояване !

Аз
Аз
24.03.2020 8:53 8:53

Не говорете глупости, всеки от вас може да бъде на тяхно място в даден момент.

Back to top button