Хасково

Хасково има нужда от кръв, започна акцията на Авто мото клуба

„Имаме постоянна нужда от кръв и то от всички групи. Кръвта има срок на годност и трябва да се обменя“, заяви пред Haskovo.info началникът на хасковския кръвен център д-р Балина Бозова.

Тя допълни, че има хора, които даряват за болни близки. Доброволните кръводарители обаче са все по-малко. За разлика от други кръвни центрове в страната в Хасково обаче още има запаси.

Тази сутрин започна кръводарителската акция на Авто мото клуб „Хасково“, за която Haskovo.info писа. Пръв кръв дари председателят на клуба Иван Бакърджиев. До обяд дарителите бяха трима. Очаква се през следващите дни да се включат още хора. Всеки, който иска да дари кръв, може да се обади предварително на Кръвния център на телефон 038/60 67 12.

Иван Минев, който е член на Управителния съвет на клуба, заяви пред Haskovo.info, че ще бъдат дарени по 5 000 ръкавици на полицията и болницата. Търсят се и маски, които също да бъдат дарени.

Кръводарители

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button