Регион

Започна раздаването на вода и храна на шофьорите от опашката на границата

Екип на БЧК – Хасково започна по обяд раздаване на вода и кроасани на шофьорите на тирове, изчакващи да преминат българо-турската граница.

Както Hаskovo.info писа, заради мерките срещу разрастването на пандемията от коронавирус, пътуването става бавно и се образуваха километрични опашки. И днес колоната е близо 50 км. За последното денонощие през ГКПП „Капитан Андреево“ са обработени едва 1 300 камиона, което е с около 1 000 по-малко от нормалното. Непрекъснато пристигат нови тирове, включително и под полицейски конвой.

Камиони

Доброволците на БЧК започнаха хуманитарната си акция от камионите, които се намират край Свиленград. На първо време са предвидени 1 000 бутилки с минерална вода, които са от резерва на БЧК за бедствени случаи.

Акцията е съвместно със служители на специализираното звено „Национално ТОЛ управление“. Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави водоноски за хигиенни нужди на блокираните на магистралата.

Очаква се раздаването на вода, кроасани и сандвичи да продължи и утре.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button