Мария Банева с отворено писмо иска свобода за сина си заради коронавируса

Хасково

Мария Банева иска свобода за подсъдимия си син Николай Банев. Тя изпрати писмо до медиите, с което се обръща към българските граждани.

В него Банева казва, че в условията на пандемия от коронавирус в Иран са освободени 10 000 затворници, а в съседна Турция усилено се обсъждало на най-високо ниво една предстояща широка амнистия. Отделно според нея в българските арести и затвори имало случаи на зараза. „Представяте ли си там, в тесните места и супер лоши условия на живот, какво би се случило? Дали тези граждани нямат човешки права, въпреки обвиненията, които за стотици хора не са доказани?“, пита Банева. Тя припомня, че делата срещу нейното семейство вървят бавно и може да продължат с години, без никакви доказателства за вината им.

„Моите трима малолетни внука си дойдоха от потърпевша Франция и не се знае кога ще продължат образованието си. За тях празният дом без грижовния баща и лекуваща се майка, с толкова натрупани негативи за нас, не е същински дом“, пише Банева. Тя настоява в Народното събрание да се внесе предложение за промяна на мерките на много подсъдими.

Мария Банева твърди, че вече 17 месеца семейството й е подложено на дискриминация. „Хора, бдете“ – за да побеждава човешката истина и справедливостта“, завършва Мария Банева.

Haskovo.info припомня, че семейство Баневи получиха редица обвинения от прокуратурата през 2018 г. Най-тежкото е за пране на пари в размер на над 1 милиард лева. В ареста остава Николай Банев.

Вижте цялото писмо на Мария Банева

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

9 коментара

  • И на тебе ти е мястото там. Такива като вас съсипаха държавата. Колко семейства оставихте без заплати ,колко предприятия нарязахте на скрап. Никаква прошка за такива.

  • То и с настъпването на криворазбраната демокрация, освободиха затворниците и какво стана? Пълна анархия!
    Много си умна. Работници без заплати,осигуровки и останали без стаж за пенсиониране.Чудели се как да свържат двата края, а някои като вас тънели в охолство.Браво бе , наглост.(Не съм от посочените работници)
    Къде ви е съвестта?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.