Хасково

Обявиха телефоните, на които хасковските домоуправители да заявяват дезинфектанти

Община Хасково предоставя на домоуправителите на жилищните блокове дезинфектанти за почистване на общите части, съобщават от кметството.

От утре заявки за получаване на препаратите се правят на телефони: 038/ 603 312 или 0885 89 77 41. Начинът на ползване на препаратите ще бъде обяснен на домоуправителите при получаване на дезинфектантите. Количествата, които община Хасково е осигурила са достатъчни, за да се обезпечат многофамилните жилищни сгради в Хасково.

В Димитровград вече са получени 80 заявки от домоуправители, съобщават от общината. Днес екип на общината ги разнася по места. Там, където са доставени, ще се слага стикер на входа, за да следят живеещите за изпълнението им.

Количеството, което се предоставя е 5 л. концентриран дезинфектант Тризон. Предписанията на фирмата за разреждане на препарата е 1/100 – на 1 л. вода се слага 10 мл. разтвор. С количеството от 5 л. се осигурява готов работен разтвор от 500 л. Това позволява неколкократна дезинфекция на пространствата. На всеки домоуправител се предоставя инструкцията за работа с дезинфектанта.

81 човека от община Димитровград към момента са под карантина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button