Хасково

Обявиха телефоните, на които хасковските домоуправители да заявяват дезинфектанти

Община Хасково предоставя на домоуправителите на жилищните блокове дезинфектанти за почистване на общите части, съобщават от кметството.

От утре заявки за получаване на препаратите се правят на телефони: 038/ 603 312 или 0885 89 77 41. Начинът на ползване на препаратите ще бъде обяснен на домоуправителите при получаване на дезинфектантите. Количествата, които община Хасково е осигурила са достатъчни, за да се обезпечат многофамилните жилищни сгради в Хасково.

В Димитровград вече са получени 80 заявки от домоуправители, съобщават от общината. Днес екип на общината ги разнася по места. Там, където са доставени, ще се слага стикер на входа, за да следят живеещите за изпълнението им.

Количеството, което се предоставя е 5 л. концентриран дезинфектант Тризон. Предписанията на фирмата за разреждане на препарата е 1/100 – на 1 л. вода се слага 10 мл. разтвор. С количеството от 5 л. се осигурява готов работен разтвор от 500 л. Това позволява неколкократна дезинфекция на пространствата. На всеки домоуправител се предоставя инструкцията за работа с дезинфектанта.

81 човека от община Димитровград към момента са под карантина.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хлебар ка
Хлебар ка
24.03.2020 19:36 19:36

Колко пари да носим?

Back to top button