Хасково

Дариха маски на хасковската болница. 218 са вече заразените в България, двама са в Стара Загора

218 са вече заразените с коронавирус в България, съобщиха вечерта от Националния щаб.

Новите случаи са 16. Двама са в Стара Загора, София – 7, Пазарджик – 4, по един в Плевен, Добрич и Варна. Няма пациенти в тежко състояние.

Хасковската фирма „Алиана“ е дарила на МБАЛ – Хасково 1 000 сертифицирани маски за многократна употреба от най-високия клас FFP3. Дарението е разпределено по всички отделения на лечебното заведение. МБАЛ – Хасково набира средства за закупуване на респираторни апарати, реанимационни легла и лични предпазни средства.

Банковата сметка е:

IBAN BG83RZBB91551085611229
BIC RZBBBGSF

Община Хасково е получила днес дарение от 5 000 предпазни ръкавици от адвокат Иван Минев. По изричната воля на дарителя те ще бъдат предоставени на ОД на МВР Хасково. Кметът Станислав Дечев е приел дарението с благодарност и е уверил, че дарителската воля ще бъде изпълнена.

Община Димитровград пък е получила първите си дарения в късния следобед вчера. 1 200 маски за многократна употреба са от Петър Дянков Делев с изричната воля да достигна до хората, които са най-уязвими от вируса – възрастните над 60-годишна възраст. Направена е организация чрез общинските социални служби „Домашен социален патронаж“, звено „Патронажна грижа“, които доставят храни и лекарства на самотни възрастни хора по домовете. Така маските ще достигнат до възрастните.

Хасковската фирма „Кондор“ е дарила моторни пръскачки „Мега Тоолс +WF-3“, с които ще се извършва ежедневна дезинфекция на трудно достъпни зони в обществени пространства.

Агенция „Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст 294 000 защитни маски за лице, отнети в полза на държавата. Стоките са задържани на 22 март на Митнически пункт „Капитан Андреево“.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button